Zuid-Holland
Biodiversiteit
Op
dinsdag10nov202014:00

Inspiratiesessie Natuurlijk Ondernemen

Inspiratiesessie Natuurlijk Ondernemen

Wist je dat een groene inrichting van je  terrein goed is voor je gasten én voor de  omgeving? En dat het helemaal niet moeilijk is om de eerste stapjes naar een meer biodiverse inrichting te zetten? Tijdens de inspiratiesessie Natuurlijk Ondernemen delen we mooie voorbeelden en praktische  handvatten om jouw onderneming te  vergroenen.

Een goede biodiversiteit is belangrijk voor de  balans op aarde. Het draagt bij aan schoon  water, een gezonde bodem en een stabiel  klimaat. Het is zelfs zo dat sommige planten  elkaar positief kunnen beïnvloeden. Door een  juiste mix van soorten aan te planten geef je niet  alleen de natuur een zetje, maar genieten jij en je  gasten ook nog eens het hele jaar door van een  prachtig uitzicht doordat er iedere maand wel  weer een ander plantje in bloei staat.

Voor het bio-divers inrichten van je  (recreatie)onderneming bestaan talloze  mogelijkheden: je kunt bijvoorbeeld aan de  slag met de scheidingshagen bij  standplaatsen, het inzaaien van een prachtige  mix aan kruiden- en vlinderstruiken of het  aanleggen van een natuurlijke speelplek.

In deze Webinar bieden we je, naast  inspiratie, een aantal praktische tools  waarmee je zelf makkelijk aan de slag kunt.

Programma

In deze Webinar nemen onderstaande sprekers je tussen 14:00-15:30 uur mee in de volgende onderwerpen: 

Stefanie Boomsma - IVN Natuureducatie
Stefanie neemt ons als Product Markt Manager Natuur & Recreatie bij IVN mee in de rol van natuur en biodiversiteit in relatie tot actuele trends & ontwikkelingen binnen de recreatiesector .

Joel Stockey - ecologisch landschapsontwikkelaar en eigenaar "Lekker B(l)oeiend
Joel werkt aan een groenere wereld en deelt praktische tips over een bio-diverse inrichting en onderhoud van je terrein

Groen intermezzo

Ondernemers aan het woord
Twee ondernemers zullen ons vertellen over hun ervaringen met en tips voor een natuurlijke inrichting van de onderneming.

Vragen en afsluiting van de sessie

Aanmelden

Enthousiast geworden? Meld je met onderstaande knop aan voor het webinar! Een week voor het webinar ontvang je dan de inloggegevens in je mail.

Meld je hier aan! 

Algemene informatie

dinsdag 10 november 2020 - 14:00