Zuid-Holland
Duurzaamheid
Op
dinsdag16jun202019:30

Inspiratie-webinar Steenbreek

Steenbreek successen

Wil jij jouw gemeente of buurt groener en biodiverser maken? Werk je voor de gemeente, of wil jij als hovenier, buurtbewoner of enthousiasteling ambassadeur zijn voor jouw buurt? Meld je dan aan voor het tweede inspiratie-webinar Steenbreek op 16 juni. 

Aanmelden en instructies

Tijdens dit webinar delen we successen en goede voorbeelden uit Steenbreek gemeentes. We inspireren met de winnaars van de Steenbreek Trofee en er komen verschillende gemeentes aan het woord over hun grootste Steenbreek successen.

Programma

  • Een digitaal welkom
  • Winnaars Steenbreek Trofee
  • Henk Jense, bestuurslid Steenbreek
  • Verhalen uit gemeentes

Over Steenbreek

Stichting Steenbreek wil samen met deelnemende gemeenten, waterschappen en provincies onze leefomgeving vergroenen. Ofwel onnodige verharding in privé- en openbare ruimte vervangen door een diversiteit aan groen waarbij de hulp van inwoners en bedrijfsleven hard nodig is. Gemeenten bepalen daarvoor zelf hun aanpak: samen met inwoners, organisaties en bedrijven.

Waar mogelijk worden stenen vervangen door groen zodat het water makkelijker de grond in kan. Ook de aanleg van twee systemen, één voor regenwater en één voor afvalwater zorgt ervoor dat het riool minder snel overbelast raakt. Omdat het praktisch onmogelijk is om alle rioleringen aan te passen aan de grootst mogelijke regenbui wordt gezocht naar andere oplossingen. Op steeds meer locaties worden bijvoorbeeld extra vijvers en wadi’s aangelegd.

Lees meer op: www.steenbreek.nl 

Tijd

  • 19.30-20.30u (U kunt vanaf 19.15u inloggen)

Er zijn een beperkt online plekken beschikbaar en daarom is aanmelden vereist. Voor het aanmelden en de technische instructies klikt u op onderstaande knop.

Aanmelden en instructies

Dit webinar wordt georganiseerd door IVN Natuureducatie, in samenwerking met Operatie Steenbreek en de gemeentes Leiden, Leiderdorp en Rijswijk. Het webinar is onderdeel het programma Groen Dichterbij en wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Zuid-Holland. 

Algemene informatie

dinsdag 16 juni 2020 - 19:30
Locatie: 
Online via Zoom
Nederland