Zuid-Holland
Recreatie
Op
zaterdag21sep201909:15

Doe mee aan ‘World clean up day’ op 21 september voor een Schoon Haringvliet

Iedereen kent inmiddels de plastic soep in zeeën en oceanen. Wat men zich niet altijd realiseert is dat grote hoeveelheden afval via rivieren in de zee terechtkomen, ook via het Haringvliet. Plastic soep begint dichtbij, en dat betekent dat iedereen er wat aan kan doen. In het kader van het project Schoon Haringvliet worden op 21 september diverse opruimacties georganiseerd langs de oevers van het Haringvliet. 

Schoon Haringvliet

Diverse overheden en natuurorganisaties rondom het Haringvliet zijn een samenwerking gestart met als doel het zwerfafval in het gebied aan te pakken: Schoon Haringvliet. Het zwerfafval brengt veel schade toe aan het leven in het Haringvliet zelf en draagt bij aan de plastic soep in zee. Bovendien leidt het tot overlast voor watersporters en recreanten en draagt het bij aan verrommeling van het landschap. Naast het organiseren van de opruimacties wordt in het kader van Schoon Haringvliet ook onderzoek gedaan naar samenstelling en herkomst van het zwerfafval om daarmee gericht tot oplossingen te komen om het ontstaan van nieuw zwerfafval te voorkomen.

Opruimacties op World clean up day

Zaterdag 21 september is het World Clean up day. Op deze dag wordt er wereldwijd door miljoenen mensen zwerfafval opgeruimd. Alle acties die in Nederland worden georganiseerd zijn te vinden op www.worldcleanupday.nl. De aftrap van Schoon Haringvliet vindt ook op dit moment plaats. Gemeente Westvoorne organiseert op 21 september een opruimactie op het strand aan het einde van de Zandloper te Rockanje. Verzamelen vanaf 9.15 uur op de parkeerplaats bij Boelies, Oever 1 te Hellevoetsluis. Start opruimactie om 9.30 uur.

Meedoen?

Wil je meedoen aan de opruimactie, alleen, met een groepje of met je vereniging? Meld je dan aan bij René Goudzwaard van gemeente Westvoorne.

Algemene informatie

zaterdag 21 september 2019 - 09:15 tot 11:00
Locatie: 
Boelies
Oever 1
Hellevoetsluis
Nederland
Google Maps image