Zuid-Holland
Kind & Natuur
Vanaf
woensdag27mrt201920:00

Cursus natuur ontdekken

Schiedam

Op woensdagavond 27 maart start de cursus Natuur Ontdekken. De cursus bestaat uit 5 woensdagavonden en 2 excursies op zaterdagochtend. De cursus is geschikt voor iedereen die meer wil weten over de natuur dichtbij huis. Maar zeker ook voor iedereen die de verworven kennis (in de toekomst) over zou willen brengen op kinderen. Zodat ook zij vaker de natuur in trekken en zorg hebben voor de natuur.

Aanmelden

Inhoud cursus

De inhoud is gevarieerd, afwisselend en sluit aan bij het seizoen. De lessen worden gegeven door verschillende docenten/natuurgidsen met allen hun eigen expertise. De onderwerpen zijn: voorjaarsbloeiers, vogels, de lente, insecten en andere kriebelbeestjes en het leven in de sloot. Er is geen voorkennis vereist, wel interesse en enthousiasme.

Natuurgids worden?

Voor de cursisten die interesse hebben om natuurgids te worden is deze cursus een prima start. Tijdens de cursus word je (vrijblijvend) geïnformeerd over de mogelijkheden.

Tijden & Kosten

  • Aanvang woensdag 27 maart 20:00 – 22:00. En vervolgens woensdagavond  3, 10, 24 april en 1 mei.
  • De buitenexcursies op zaterdag vinden plaats op 6 april en 4 mei van 10:00 – 12:00 uur
  • Uw eigen bijdrage aan de gehele cursus bedraagt € 35,- per persoon inclusief materialen, koffie/thee.

Aanmelden

Meld je aan via deze link. Als je je hebt aangemeld voor de cursus, ontvang je een mailtje van de organisator van de cursus en over hoe je kunt betalen voor de cursus. Het maximum aantal deelnemers is 25.

Locatie cursus & excursies

De woensdagavonden vinden plaats in Natuurcentrum de Boshoek (Bospad 3). De excursies vinden plaats in het Beatrixpark en bij het Natuur- en milieu educatiecentrum.

Over IVN en Groen doet Goed

Deze cursus wordt mede mogelijk gemaakt door het Groen doet Goed programma in Schiedam en IVN. Groen doet Goed zet zich in om kinderen op school en in hun vrije tijd de natuur in en rondom de stad te laten ontdekken IVN laat jong en oud beleven hoe leuk, gezond én belangrijk natuur is. Dat doen we met natuuractiviteiten, cursussen, projecten en campagnes. Zelf leren en doen staan altijd centraal. 

Vragen?

Neem voor meer informatie contact op via royvanhutten@planet.nl of mobiel: 06-22707365

Algemene informatie

woensdag 27 maart 2019 - 20:00 tot zaterdag 4 mei 2019 - 12:00
Locatie: 
Natuurcentrum de Boshoek
Bospad 3
Schiedam
Nederland
Google Maps image