Zeeland
Recreatie
donderdag26okt2017

Zon, zeehonden en tai chi aan de Grevelingen

Zeemeeuwen vlogen door de lucht, zeehonden lieten hun kopjes zien en ook de flamingo's wisten de Grevelingen in groten getale weer te vinden. De Grevelingenweek zit erop! Met 900 deelnemers en bijna 20 activiteiten kunnen we terugkijken op een prachtige, zonnige week.

Jong en oud kon tijdens de vierde editie van de Grevelingenweek volop ervaren wat dit gebied nu zo uniek maakt. Alle zintuigen werden geprikkeld met een bezoek aan één van de vele activiteiten.

Zo kon je meer te weten komen over de 'Helden van de herfst' (paddenstoelen) of over wieren, door samen met een IVN natuurgids te kijken, voelen en ruiken. Onder het genot van een heerlijk briesje in combinatie met het fantastische kleurenpalet van de herfst konden er zelfs zeehonden en flamingo's worden gespot. 

Grevelingenweek 1.0De heerlijke temperaturen en de herfstzon maakten de vele buitenactiviteiten die gastheren, partners en ondernemers hadden georganiseerd extra leuk.

Velen hebben van de week en het gebied genoten, bleek uit de reacties. In totaal hebben zo’n 800 mensen in de Grevelingenweek op een actieve manier kennis gemaakt met de Grevelingen dankzij de Grevelingenweek.

Grevelingenweek 2.0De Grevelingenweek is een initiatief van IVN Natuureducatie samen met Staatsbosbeheer, Natuur- en recreatieschap Zuidwestelijke Delta, Provincie Zeeland en Provincie Zuid-Holland en verschillende recreatieondernemers rond de Grevelingen.