Zeeland
Kind & Natuur
maandag04jul2016

Zes weken in de natuur met de Scharrelkidsclub Zeeland

Unieke samenwerking tussen IVN, Terra Maris en Stayokay

Van de Zeeuwse natuur kun je altijd genieten. Weer of geen weer – bij de Scharrelkidsclub op Terra Maris vier je deze zomer elke dag een natuurfeest. IVN en Terra Maris laten met de Scharrelkidsclub kinderen en hun ouders ontdekken hoe fantastisch de natuur is.

Vanaf 16 juli kunnen kinderen zes weken de natuur beleven met een uitgebreid activiteitenaanbod bij natuurmuseum Terra Maris. Elke dag gaan de vrijwillige activiteitenbegeleiders aan de slag met een ander thema, strand of waterdiertjes bijvoorbeeld. Kinderen en hun ouders kunnen een middagje meedoen, maar natuurlijk ook veel vaker terugkomen. De enthousiaste begeleiders maken er zes weken lang elke dag een natuurfeestje van!

De begeleiders zijn tussen de 18 en 30 jaar oud en komen vanuit het hele land naar Zeeland. Zij hebben ervaring in het begeleiden van natuuractiviteiten en hebben tijdens een intensief trainingsweekend meer geleerd over de Zeeuwse natuur. Van Stayokay Domburg krijgen ze gratis kost en inwoning in Kasteel Westhove.

Elke week staan enkele activiteiten in het teken van Schoon Zeeland. Deze campagne is erop gericht zwerfvuil aan te pakken. De Scharrelkidsclub gaat daar op speelse wijze mee aan de slag: door eerst zwerfvuil te verzamelen en hier vervolgens mee te knutselen bijvoorbeeld.

De Scharrelkidsclub is een unieke samenwerking tussen IVN, Terra Maris en Stayokay. Kijk voor het actuele Scharrelkidsclub-programma op www.terramaris.nl.