Zeeland
Kind & Natuur
maandag19feb2018

Veel plezier bij IVN Winterspelen!

De zon die schijnt en de lucht is blauw, een prachtige wintermiddag ligt in het verschiet. Dat is maar goed ook, want vandaag zijn de IVN Winterspelen bij Terra Maris. De vrijwilligers en begeleiders hebben er ontzettend veel zin in. Alles staat klaar voor een leuke en gezellige middag. En het is dan ook wachten tot de eerste kinderen verschijnen. 

Hier hoeft gelukkig niet lang op te worden gewacht. De eerste kinderen komen er met opa en oma aan. Ze worden door één van de vrijwilligers gewezen op de vele activiteiten die ze kunnen doen vanmiddag. Dat zijn er een hoop. Zo kunnen de kinderen o.a. vetbollen, takkenbezems en pindaslingers maken. En of dat nog niet genoeg is kunnen ze ook nog verschillende actieve spelletjes doen.

Een activiteit springt er misschien toch wel met kop en schouders bovenuit popcorn poffen boven een heerlijk warm vuurtje. Popcorn poffen, ivn winterspelenVoor sommigen is het wachten tot de popcorn poft nog best lastig, maar wanneer de eerste mais begint te poffen neemt het enthousiasme alleen maar toe. “Die van jou beginnen al te poffen kijk maar!” zegt één van de kinderen. “Ja, maar die van jou nu ook, en die gaan snel zeg!” zegt de ander. 

IVN Winterspelen, 1Naarmate de middag vordert komen er steeds meer kinderen genieten van de gezellige activiteiten. Niet alleen de kinderen doen actief mee, maar ouders en grootouders doen ook hun best. Iedereen is actief bezig en de ene na de andere pindaslinger wordt gemaakt, en ook het vetbollen maken is populair. Wat zullen de vogels hiervan smullen!

Wanneer de warmte van de zon minder wordt en de zon zich verschuilt achter de bomen is het tijd om op te ruimen. Alleen één meisje wilt er zeker van zijn, dat de vogels niet verhongeren deze winter en gaat nog ijverig door met haar pindaslinger. Na een tijdje is het ook voor haar tijd om naar huis te gaan. Met een lach op haar gezicht laat ze de slinger aan één van de vrijwilligers zien. “Wat mooi!” zegt ze met een glimlach. Als dank voor haar deelname ontvangt ze net als de andere kinderen een zoekkaart van de Wilde Stad.  

Vrijwilligers en begeleiders kunnen terugkijken op een mooie winterse middag! Op naar de volgende IVN Winterspelen!
Winterspelen, Zeeland