Zeeland
Kind & Natuur
dinsdag01nov2016

Scharrelkids trotseren de storm bij Landal Port Greve

Donderdagochtend 20 oktober begon de dag met een stralend zonnetje op het Grevelingenmeer. Samen met het animatieteam van Landal Port Greve organiseerde IVN die middag een Scharrelkids-activiteit in het kader van de Grevelingenweek.  Herfst in de Grevelingen stond centraal, met een paddenstoelen-‘spoor’ met twaalf stationnetjes rondom Landal.

Landal Port Greve is gelegen in Brouwershaven, met toegang tot het Grevelingenmeer. Dit groot familiepark met meerdere bungalows,  is tevens Gastheer van het Landschap en organiseert vaker samen met IVN leuke activiteiten voor alle leeftijden. Ook dit keer, ondanks slechte weersvoorspellingen, stonden om 13:30 zo’n veertig kinderen en (groot)ouders te popelen om van start te gaan.

Alle twaalf opdrachten langs de route door de Grevelingen, werden enthousiast uitgevoerd en de kinderen kregen hiervoor een stempel in hun paddenstoelen ‘doe-boekje’.  Ondanks de wind deed iedereen hard hun best om bodemdiertjes te zoeken, Grevelingenparfum te creëren, paddenstoelen te onderzoeken of vogels te vinden met de verrekijker.

De animatieruimte van Landal kwam goed van pas toen het weer omsloeg en het hard begon te regenen. Met behulp van het Landal animatieteam en een IVN natuurgids hebben de deelnemers hier hun herfstkronen met kleurige herfstbladeren in elkaar geknutseld. Ook de herfstboekenleggers  kregen veel aandacht, deze werden volop gedecoreerd met stukjes Grevelingen. Tot slot deden alle kinderen de paddenstoelenquiz. De kinderen met het juiste antwoord werden met een badge bekroond tot ‘paddenstoelenexpert’!