Zeeland
Kind & Natuur
donderdag18apr2019

Natuurouders werken samen aan meer natuureducatie op Tholen

24 Natuurouders op Tholen ontvingen op 16 april een certificaat uit handen van wethouder Peter Hoek als bewijs van succesvolle deelname aan de IVN Natuuroudercursus.  De afgelopen weken kregen ze bijscholing over de wondere wereld van de bij. Ze verdiepten zich in lesmateriaal van Nederland Zoemt. Natuurouders zijn ouders en grootouders die de juffen en meesters van Tholen helpen om meer natuurlessen buiten te organiseren.

Op Tholen ligt geen volwaardig natuureducatiecentrum. Ouders maken zich daarom zorgen over de aandacht voor natuureducatie op Tholen. Op initiatief van ouders Renée Bijl en Digna van Poortvliet zijn Natuurouders nu verenigd in een werkgroep, met ondersteuning van IVN Natuureducatie. Ze hebben een plan geschreven met als ambitie om voor alle scholen op Tholen meer natuureducatie te realiseren. Het initiatief van de ouders wordt ondersteund door Gemeente Tholen, de basisscholen op Tholen en IVN. De compleet volgeboekte cursus laat zien dat ouders natuuronderwijs en buiten leren belangrijk vinden en de school willen helpen om dit te organiseren. Op meer dan de helft van de basisscholen van Tholen zijn nu natuurouders actief.

(Groot)ouders of basisscholen op Tholen die willen aansluiten bij de nieuwe werkgroep kunnen zich melden via zeeland@ivn.nl o.v.v. Natuurouders Tholen.