Zeeland
Kind & Natuur
donderdag29jun2017

Moddermonsters komen tevoorschijn!

Klieder, spetter, spater ga maar vast naar huis, ik kom een klodder modder later! IVN vrijwilligers hebben zich woensdagmiddag 28 juni bij Terra Maris ingezet om kinderen en ouders een geweldige ModderDag te bezorgen. 

In het begin was het even wachten op de eerste kinderen die het modderparadijs zouden komen verkennen. Maar gelukkig liet dit moment niet lang op zich wachten. Een voor één stroomde de -op dat moment nog schone- kinderen toe. De meeste van hen begonnen rustig met een kleine ModderDag activiteit, waarbij ze nog niet gelijk heel vies werden. 

Modderdag Terra Maris 2017 -1Na verloop van tijd was iedereen wat meer aan het moddergevoel gewend en kon het aanmodderen pas echt beginnen! Het was tijd om de befaamde modderglijbaan uit te testen! Sommige kinderen gingen niet één, niet twee, maar soms wel meer dan drie keer door de modder naar beneden! Het zorgde er dan ook voor dat veel kinderen als echte Moddermonsters rond rende. Ouders en vrijwilligers bleven niet gespaard en kregen hier en daar ook een spatje modder op de kleding. In een enkel geval was dit soms zelfs iets meer dan een paar spatjes waardoor er ook volwassen Moddermonsters rondliepen. 

Modderdag Terra Maris 2017 -2
Modder, modder en nog meer modder niemand kon er aan ontkomen. Van modderparfum tot het maken van zaadbommen en van modderverven tot aan het glijden van de modderglijbaan. Iedereen heeft laten zien hoe leuk buitenspelen is en dat een beetje viezigheid echt niet erg is en er gewoon bij hoort! De kinderen konden dit zelf ook goed verwoorden en dit alles is terug te zien in een item van de PZC

Modderdag Terra Maris 2017 -3