Zeeland
Recreatie
donderdag07nov2019

Mede-ontwikkelaars gezocht voor Natuurgerichte animatie

Vind je het leuk om activiteiten voor kinderen of volwassenen in de natuur te bedenken? En deel je graag jouw enthousiasme voor de natuur met anderen? Help ons mee met het ontwikkelen van een natuurgericht animatieprogramma voor recreatieondernemers. Natuurbeleving zorgt voor rust en ontspanning, daarom stimuleert IVN mensen te recreëren in de natuur.

Wat gaan we doen?

Je werkt samen met een groep (IVN-)vrijwilligers aan het ontwikkelen van materialen voor een natuurgericht animatieprogramma. Het uiteindelijke doel is dat de recreatieondernemer en zijn medewerkers de ontwikkelde materialen eenvoudig in kunnen zetten om zijn gast een te gekke natuurbeleving te bezorgen.

Wat voor persoon ben je?

  • Je vindt het leuk om jouw liefde en enthousiasme voor de natuur met anderen te delen.

  • Je kunt je goed verplaatsen in de beleefwereld van kinderen of volwassen.

  • Je bent creatief en denkt in mogelijkheden.

  • Je hebt kennis van de natuur vanuit eigen interesse, of omdat je de natuurgidsenopleiding of een andere natuurgerichte opleiding, training of cursus hebt gevolgd.

Wat brengt het jou?

  • Je hebt de kans om jouw ervaring en kennis in te zetten om kinderen en volwassen een te gekke natuurbeleving op vakantie te laten ervaren.
  • Je maakt deel uit van een betrokken en deskundig team van (IVN-)vrijwilligers.
  • Je vergroot je netwerk binnen IVN en in de recreatiebranche.
  • Je ontvangt als dank voor jouw inzet inspirerende materialen om de natuur te ontdekken.

Wat vragen we je?

De werkzaamheden kosten je maximaal 20 uur en worden in overleg met de projectleider Natuur & Recreatie met elkaar afgestemd.

Programma Gastheer van het Landschap

Als aanvulling op het programma Gastheer van het Landschap willen wij de recreatieondernemers een natuurgericht animatieprogramma bieden om de drempel tot inzetten van natuurbeleving nog verder te verlagen. Met het programma ‘Gastheer van het Landschap’ leert de recreatieondernemer alles over de natuurwaarden, het landschap en de cultuurhistorie in zijn directe omgeving. De recreatieondernemer betrekt zijn gast bij de natuur door ze een unieke natuurbeleving te bieden tijdens hun vakantie. Dit zorgt voor een positief imago van het gebied en draagvlak voor behoud van de natuur bij recreanten en mensen uit de omgeving.

Meer informatie en aanmelden!

Wil je meedoen of meer informatie? Neem contact op met Noëlle Verhage, bereikbaar maandag t/m donderdag en vrijdagochtend via 06-51426193 of n.verhage@ivn.nl

IVN werkt samen met partners als VVV Nederland, Koninklijke Horeca Nederland, RECRON, LTO Nederland en lokale overheden aan het vergroten van draagvlak voor de instandhouding van de Nederlandse natuur. Samen met deze partners wordt het mogelijk om ondernemers op te leiden tot Gastheer van het Landschap. Tevens worden sterke ondernemersnetwerken ontwikkelt waarbij natuurgerichte recreatie centraal staat. Inmiddels heeft IVN ruim 2500 recreatieondernemers in Nederland opgeleid tot Gastheer van het Landschap.