Zeeland
IVN
woensdag07mrt2018

MEC de Bevelanden 25 jaar, dat vraagt om een hotel!

Enige tijd geleden berichtte we al over het 25 jarig jubileum van MEC de Bevelanden. Wie jarig is trakteert, maar misschien nog wel leuker je ontvangt een cadeautje. Het is dan ook geen toeval dat IVN vandaag in samenwerking met Stichting Landschapsbeheer Zeeland (SLZ) een cadeautje mocht overhandigen.

Het was een drukte van jewelste vanochtend in Goes-Zuid, in de wijk Overture. Kinderen waren samen met medewerkers en vrijwilligers van SLZ druk in de weer met het planten van fruitbomen in de boomgaard. Een boomgaard is naast het heerlijke fruit dat mensen er kunnen plukken ook een zeer geschikte plaats voor dieren en insecten. Zo ook voor de wilde bij die hier heerlijk kan smullen van de nectar en het stuifmeel dat de boomgaard rijk is.  

Het gaat helaas minder goed met de wilde bij en er zijn meer plekken nodig waar ze voedsel en nestelgelegenheid kunnen vinden. Gelukkig draagt MEC de Bevelanden net als IVN en SLZ de wilde bij een warm hart toe, waardoor er al snel een passend cadeau werd bedacht.  In het bijzijn van wethouder Derk Alssema en leerlingen van de Prinses Beatrixschool werd een heus bijenhotel geopend. Dit is een plaats waar bijen zich fijn in kunnen nestelen deze lente/zomer, waardoor we de wilde bij samen een handje helpen. 

Het is de bedoeling om dit jaar nog vier bijenhotels in de andere gemeentes van de Bevelanden te plaatsen als cadeautje voor het 25 jarig jubileum van MEC de Bevelanden. Bij ieder hotel komt een bordje met meer informatie over de wilde bij en hoe je deze zelf kunt helpen. De leerlingen waren samen met de wethouder en anderen in ieder geval enthousiast.

Wil jij nu ook al weten hoe je de wilde bij kan helpen? Kijk dan een op de website van het landelijke bijeninitatief: Nederland Zoemt.  

bijenhotel goes