Zeeland
Kind & Natuur
dinsdag25jul2017

"Kinderen én ouders doen fanatiek mee"

De scharrelkidsclub is weer gestart!
 

Alle kinderen in Zeeland kunnen deze zomer de Zeeuwse natuur ontdekken bij Terra Maris. Weer of geen weer – met de Scharrelkidsclub viert ieder kind deze zomer elke dag een natuurfeest! 

In samenwerking met Terra Maris en StayOkay Domburg verzorgen onze enthousiaste vrijwillige begeleiders ook dit jaar weer verschillende leuke natuuractiviteiten voor kinderen met hun ouders. De eerste twee weken zitten er nu bijna op. Maar er komen nog vier boordevolle weken vol leuke activiteiten aan. De Scharrelkidsclub duurt nog tot vrijdag 25 augustus.
Het hele programma is te vinden op de website van Terra Maris.  

De begeleiders zijn tussen de 18 en 30 jaar oud en komen vanuit het hele land naar Zeeland. De begeleiders hebben ervaring in het begeleiden van natuuractiviteiten en hebben tijdens een intensief trainingsweekend in mei de natuur rondom Terra Maris ontdekt. De begeleiders wisselen elkaar op de helft af. Op dit moment zijn Francine, Annamara en Laura vol enthousiasme bezig met de activiteiten.

begeleiders scharrelkidsclub 2017Francine: "Ik vind het leuk hoe kinderen tegen je op kijken als je ze iets vertelt. Ik studeer in de richting van de kust en de zee en hier kan ik dan ook veel over vertellen. Om deze kennis over mijn 'vak' door te geven aan jonge kinderen is prachtig om te zien."

Ook Annamara geeft aan dat de kinderen geweldig zijn. "Ik vind het erg leuk om te zien hoe kinderen opgaan in datgene waar ze mee bezig zijn. Bijvoorbeeld het bakken van broodjes of het zoeken naar waterbeestjes. Je hebt er best wat geduld voor nodig, maar toch hebben ze het wel."

"Het is super leuk om te zien hoe kinderen en zelfs ouders fanatiek meedoen met de activiteiten. Bijvoorbeeld het zoeken naar schelpen of het vissen met een schepnetje," vertelt Laura tot slot. 
Foto's scharrelkidsclub