Zeeland
Gezondheid
donderdag15mrt2018

Grijs, Groen & Gelukkig nu ook in Zeeland!

IVN en Zorggroep Ter Weel gaan samen door om de zorg te vergroenen! Na verschillende initiatieven vorig jaar hebben beide partijen de samenwerking 14 maart officieel gemaakt. Ter Weel is daarmee de eerste officiële Zeeuwse koploper van het programma Grijs, Groen & Gelukkig. Hierdoor krijgt de natuur een prominentere plek op de verschillende zorglocaties van Ter Weel en komen er meer natuurgerichte activiteiten, zoals de Natuurkoffer.

Natuurkoffer Workshop

Een tiental enthousiaste vrijwilligers en medewerkers van Ter Weel, maakte woensdagmiddag kennis met de Natuurkoffer. Een prachtig hulpmiddel om de natuur van buiten naar binnen te halen en mensen dichterbij de natuur te brengen die daar niet, of in beperkte mate, op eigen kracht in kunnen voorzien.

Tijdens het voorstelrondje was het mooi om te horen hoe iedereen op zijn eigen manier betrokken is bij de natuur en welke band ze hiermee hebben. Uit eigen ervaring konden ze dan ook goed vertellen wat de natuur voor effecten heeft en hoe cliënten hierop reageren.  Met de koffer die vol zit met pluchedieren, grote natuurfoto’s, loepjes, dierengeluiden, bijenwas, gesponnen en ongespannen wol moet het dan ook geen probleem zijn om cliënten de natuur te laten beleven.  

GGGAan de hand van leuke voorbeelden met materialen die de deelnemers zelf hadden meegenomen lieten zij aan elkaar zien hoe je met iets simpels als een: schelp, mos, een tak of foto al veel bereikt door alleen al de zintuigen te prikkelen. Het moge duidelijk zijn dat de deelnemers voldoende kennis hebben om op pad te gaan met de Natuurkoffer. Aan het einde van de middag kreeg iedereen daarom een certificaat uitgereikt waarmee ze officieel cliënten met de natuurkoffer kunnen gaan verblijden.

Start van Grijs, Groen & Gelukkig 

Daphne Teeling (regiodirecteur IVN Zuid-West) en Coby Traas (Bestuurder Zorggroep Ter Weel) ondertekende na afloop van de workshop in bijzijn van alle deelnemers en betrokken medewerkers een projectovereenkomst  Grijs, Groen en Gelukkig. De start van een mooie samenwerking die tot veel meer groene projecten leidt, die medewerkers, vrijwilligers maar bovenal cliënten de natuur laten beleven en daarmee een lach op de gezichten tovert.

Meer weten over het programma Grijs, Groen & Gelukkig klik hier

Ondertekening GGG Ter Weel Goes