Zeeland
Recreatie
dinsdag11jun2019

Eerste gastheren en ambassadeurs Landschapspark Drongengoed opgeleid

Toeristische ondernemers en inwoners in en rond het Landschapspark Drongengoed legden succesvol het opleidingstraject ‘Gastheer van het landschap’ en ‘Ambassadeur van het Landschap’ af. Op 5 juni ontvingen ze een certificaat en gevelbord uit handen van gedeputeerde voor toerisme van Oost-Vlaanderen Leentje Grillaert. Ze maken deel uit van een netwerk van gastheren en ambassadeurs dat nog groeit in België en Nederland.

Ondernemers werden door IVN Natuureducatie opgeleid tot gastheer, inwoners en geïnteresseerden tot ambassadeur van het Landschapspark. Ze werden ondergedompeld in de troeven die de natuur, het landschap en de cultuurhistorie te bieden heeft in het landschapspark en verkenden uitgebreid verschillende plekjes in het gebied via excursies. Deze kennis en enthousiasme kunnen ze nu overbrengen op gasten en mensen uit de omgeving.

Gedeputeerde voor toerisme Leentje Grillaert: “De gastheren en ambassadeurs bouwen mee aan het positief imago van het landschapspark en stimuleren zo ook het draagvlak voor het behoud van het prachtige landschap en de waardevolle natuur.”