Zeeland
Recreatie
donderdag01nov2018

Eerste cursus Gastheer van het Landschap Walcheren gestart!

Vijfentwintig enthousiaste ondernemers uit de recreatiebranche hebben zich opgegeven voor de cursus Gastheer van het Landschap voor Walcheren. Dinsdag 30 oktober vond de eerste cursusdag plaats. De energie onder de ondernemers spatte er vanaf! De ondernemers maakten kennis met elkaar en gingen actief met elkaar in gesprek over mogelijke samenwerkingen.  

Walcheren

Halverwege de middag vertelde de enthousiaste boswachter Karel Leeftink namens Staatsbosbeheer meer over het landschap op Walcheren, ook gingen de cursisten mee naar buiten naar de eendenkooi in de Manteling bij Oostkapelle. Een behoorlijke regenbui en een pittige storm weerhield de deelnemers niet om naar buiten te gaan. De eedenkooi is in het beheer van Staatsbosbeheer en is enkel onder begeleiding van een boswachter te bezoeken. De deelnemers kregen een exclusief kijkje achter de schermen!  

Gastheer van het landschap

Leer en ontdek met het programma Gastheer van het Landschap alles over natuur, landschap en cultuurhistorie in jouw omgeving en beschik zo over alle vaardigheden om die beleving over te brengen naar je gasten. Het programma is op maat uitgewerkt per gebied en speelt in op de behoefte van ondernemers. Als onderdeel van het programma volg je de cursus en word je opgeleid tot Gastheer van het Landschap.  

Ook Gastheer of Gastvrouw worden? Kijk voor meer informatie op de Gastheer van het landschap website