Zeeland
Gezondheid
donderdag09mrt2017

Biowalking Oosterschelde een succes

Patiënten met diabetes kunnen sinds dit jaar meedoen aan Biowalking door het Nationaal Park Oosterschelde. De serie van vijf wandelingen -  onder begeleiding van een IVN-natuurgids en een deskundige van de Diabetes Vereniging Nederland - zijn een proef van IVN, Diabetes Verenging Nederland (DVN), de provincie Zeeland en Nationaal Park Oosterschelde. Wandelen kan op Tholen en op Schouwen-Duiveland. Op Schouwen-Duiveland zijn de deelnemers nu al zo enthousiast dat een vervolg niet kan uitblijven.

Het gaat in deze proef om vijf wandelingen per locatie. Doel van deze Biowalks is deelnemers te stimuleren om meer te bewegen in de buitenlucht en, via een bloedprik vooraf en achteraf, aan te tonen dat bewegen in de natuur een positief effect heeft op de bloedwaarden van de deelnemers. Daarnaast gaat het om de natuurbeleving: IVN-gidsen geven de deelnemers van alles over de natuur en de omgeving; Ze wijzen hen op routes die de Biowalkers ook zonder gids kunnen bezoeken en vertellen leuke weetjes over de flora en fauna die ze onderweg kunnen tegenkomen.

De eerste wandeling op Schouwen-Duiveland was met 12 deelnemers direct succesvol. Ook de tweede wandeling viel in de smaak, 'met in de verrte de contouren van de drie caissons, het monumnent voorde Deltawerken, het vogeleiland het Heertje en een bed van wieren’, verbeeldde natuurgids Cora na afloop.
Op Schouwen-Duiveland praten de wandelaars nu al over een vervolg na afloop van de serie van vijf wandelingen. W
il je ook graag een keer meelopen? Of meer informatie over Biowalking NPO? Meer informatie over Biowalking