Zeeland
Recreatie
dinsdag21mei2019

9 nieuwe Gastheren van Grenspark Groot-Saeftinghe

Grenspark Groot-Saeftinghe heeft er negen nieuwe gastheren bij. Donderdag 16 mei kregen zij uit handen van wethouder mevrouw van Damme, van de gemeente Hulst, hun certificaat en gevelbordje overhandigd. Met de ondernemers die opgeleid zijn tot Gastheer van het Landschap is er weer een stap gezet richting het Grenspark Groot-Saeftinghe.

Uitreiking certificaat

De negen recreatie- en horecaondernemers hebben binnen twee maanden meer geleerd over de bijzondere waarden van het bijzondere gebied waarin ze ondernemen. Het zijn ondernemers die het Grenspark een warm hart toedragen en betrokken zijn bij toerisme en recreatie in het gebied. Met de overhandiging van het certificaat en het gevelbordje mogen de ondernemers zich nu officieel Gastheer van Grenspark Groot-Saeftinghe noemen. Daarmee hebben ze bewezen dat ze de beleving van het gebied over kunnen brengen op hun gasten. Het zijn namelijk de mooie verhalen, weetjes en aanraders van een gastheer die zorgen voor een unieke beleving die de gast nog lang bij blijft.

Tweede cursus

IVN Natuureducatie startte op 28 maart de cursus ‘Gastheer van het Landschap Grenspark Groot-Saeftinghe', in opdracht van de Provincie Zeeland en EGTS Linieland van Waas en Hulst. Vorig jaar werd de eerste groep Gastheren opgeleid, die samen een netwerk vormen. De groep van negen ondernemers worden nu opgenomen in dit netwerk.

 Over Gastheer van het Landschap

Recreanten laten de aanwezigheid van natuur in de omgeving steeds vaker meewegen in de keuze voor hun verblijf. Tegenwoordig is er over gebieden steeds meer informatie beschikbaar door apps, routes en kaartjes. Maar het zijn juist de verhalen van mensen, de weetjes die niemand weet, over het gebied die zorgen dat de gast de natuur en het landschap echt beleeft. Met cursus Gastheer van het Landschap biedt IVN ondernemers de kans om in te spelen op de behoefte van de gast, mee te bouwen aan het imago van een gebied en te zorgen voor het belang van een mooi landschap voor toeristen en mensen uit de omgeving.

De cursus Gastheer van het Landschap Grenspark Groot-Saeftinghe wordt mede mogelijk gemaakt door de steun van het Interreg project en maakt deel uit van de Grenspark challenges.