Natuur & Recreatie

Natuurrecreatie draagt bij aan de gezondheid en versterkt de band tussen mens en natuur.  In Zeeland stimuleren we dit door het aanbieden van Gastheercursussen en het versterken van de bestaande Gastheernetwerken. Met de organisatie van een beleefweek- of dag willen we in samenwerking met partners en ondernemers ook de lokale inwoners naar recreatiegebieden laten trekken.

Gastheer van het Landschap

Recreatieondernemers zijn de schakel tussen de natuur en haar bezoekers. Daarom leiden wij horeca- en recreatieondernemers op tot Gastheren van het gebied waar zij werken. Als gastheer vertellen zij recreanten alles over de mooiste natuurplekjes en cultuurhistorie van het gebied. 

In Zeeland zijn in de volgende gebieden Gastheren opgeleid:

  • Oosterschelde
  • Grevelingen
  • Kop van Schouwen
  • Waterpoort
  • Zwin

Oosterscheldeweek 3 t/m 10 september 2017

De Oosterscheldeweek vindt dit jaar alweer voor de 9e keer plaats. Ook dit jaar zijn er weer tal van activiteiten te beleven op en rondom de Oosterschelde. Ga op ontdekking en proef de zilte zaligheden, maak een vaartocht en spot zeehonden of maak een mooie wandeling over de dijk of het strand. Alles kan tijdens de Oosterschelde week. Een ding is zeker! Het belooft een spetterende week te worden. www.ontdekdeoosterschelde.nl.

Grevelingenweek 13 t/m 21 oktober 2017

Elk jaar tijdens de Grevelingenweek staat de spotlight op een uniek stukje natuur in de Zuid-Westelijke delta: de Grevelingen. Tijdens de Grevelingenweek kan iedereen, van jong tot oud, de Grevelingen beleven en ontdekken. Deelnemers kunnen mee op vaartocht, of natuurexcursies, of nemen een kijk je in de onderwaterwereld. Kijk voor meer info op www.grevelingenweek.nl.

Week van de Zwinstreek 23 september t/m 1 oktober 2017

Voor het eerst dit jaar vindt er ook een beleefweek plaats in Zeeuws - Vlaanderen. De gastheren en gastvrouwen van de Zwinstreek laten je deze unieke grensoverschrijdende streek op een geheel nieuwe manier beleven. Elke dag is er wat te beleven zowel op Nederlands grondgebied als Belgisch grondgebied. Natuur-, cultuur-, historie- en culinaire liefhebbers kunnen hun hart ophalen tijdens alle activiteiten deze week. 
www.weekvandezwinstreek.eu