Zeeland
Overig
Op
donderdag03nov201619:30

Workshop Natuurbeleving voor ouderen - Goes

Op Groene Visite met de natuurkoffer

Wil jij (dementerende) ouderen de natuur binnen laten beleven? Meld je aan voor de workshop 'natuurbeleving bij ouderen'. Tijdens de workshop  wordt aandacht geschonken aan het natuur- en zorgaspect van het werken met (dementerende) ouden en de natuurkoffer.

De workshop bestaat uit een theorieavond en een praktijktraining:

Datum: 3 november (theoriebijeenkomst) & 17 november (praktijk)
Tijd: 19.30u - 22.00u
Locatie: Zorginstelling Ter Weel. 's-Heer Elsdorpweg 18, Goes.

Aanmelden

Ken je dat heerlijke gevoel na een dagje in de natuur? Je hoofd is weer fris, en je bent helemaal tot rust gekomen. Voor ouderen in verzorgingshuizen is dat gevoel niet vanzelfsprekend. Zij kunnen vaak niet meer naar buiten. Daarom brengen we met de natuurkoffer de natuur van buiten naar binnen. Als begeleider ga je met de koffer op groene visite bij een verzorgingshuis. De inhoud is afgestemd op de omgeving, en elk seizoen is er weer wat nieuws te ontdekken. Zo bied je ouderen een prachtige natuurbeleving, zonder de deur uit te gaan.

De Groene Visite

IVN vindt het belangrijk dat iedereen, van jong tot oud, de natuur kan beleven. Daarom leiden wij mensen op die geïnteresseerd zijn in natuurbeleving voor ouderen en hiermee in de toekomst iets willen doen. Zo laten wij zien hoe je met de IVN Natuurkoffer, vol naturlijke materialen, aan de slag kan bij bijvoorbeeld zorginstellingen (naar keuze). We geven je tips en handvatten voor het uitvoeren van een succesvolle natuurbelevingsactviiteit. Aan de workshop zijn geen verplichtingen verbonden.

 “Met het ruiken, zien, proeven, horen en voelen van natuur komen herinneringen naar boven waarover gesproken wordt. De natuur wordt ingezet als krachtig middel om herinneringen op te halen, gesprekken te stimuleren en het sociaal isolement te doorbreken”

Wat wij bieden

IVN zorgt voor training, ondersteuning en begeleiding. Uiteraard worden materialen en hulpmiddelen ter beschikking gesteld. De IVN Natuurkoffer is erg gebruiksvriendelijk, ook voor mensen die weinig kennis van natuur of ouderenzorg hebben. IVN biedt een onkostenvergoeding en een goede verzekering.

Profiel

Je vindt het leuk om ouderen met natuur te verbinden, en hebt een (basis)interesse in de natuur. Veel kennis van de natuur of van ouderenzorg (bijv. dementie) is niet nodig, enthousiasme is belangrijker.

Je bent bereid een basistraining natuur en dementie te volgen.

Meer informatie

Wil je liever eerst meer informatie? Neem dan contact op met Natasha Poposka – de Bats, IVN Zeeland: n.poposka@ivn.nl, (0113) 21 16 75.

 

De Groene Visite wordt mede mogelijk gemaakt door VSB Fonds, Delta Zeeland Fonds en Prins Bernhard Cultuurfonds.

 

Algemene informatie

donderdag 3 november 2016 - 19:30
Locatie: 
Zorginstelling Ter Weel
's-Heer Elsdorpweg 18
Goes
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image