Zeeland
Recreatie
Vanaf
zaterdag02sep201706:30

Oosterscheldeweek

Ontdek Nationaal Park Oosterschelde!

Van 2 t/m 9 september organiseert Nationaal Park Oosterschelde de 9e editie van de Oosterscheldeweek. Deze editie start op Noord-Beveland, met een prachtig weekprogramma van belevingsactiviteiten op en rond de hele Oosterschelde. Bij de start van de Oosterscheldeweek worden er 24 uur live onderwaterbeelden getoond vanuit Nationaal Park Oosterschelde.

De Oosterscheldeweek trapt op zaterdag 2 september af met een opening in de gemeente Noord-Beveland, aan de Oosterschelde bij camping Orisant. De ludieke openingshandeling wordt verricht door gedeputeerde Carla Schönknecht van de Provincie Zeeland, Burgemeester Marcel Delhez van de gemeente Noord-Beveland en Nationaal Park voorzitter Siebe Kramer. Ook wordt hier het startsein gegeven voor 24 uur live onderwaterbeelden vanuit de Oosterschelde.

Snorkelen, strandjutten of op excursie

De hele week bruist het op en rond de Oosterschelde. De week start met een wandelevenement op Noord-Beveland, de NP Oosterschelde Wandeltocht, met vier mooie georganiseerde wandelroutes langs de Oosterschelde. Je kunt tijdens de Oosterscheldeweek mee op snorkelexpeditie, survival of natuurvaartocht, maar ook kajakken, vogels kijken met een expert, strandjutten of sleepnetvissen. Er is een speciale excursie naar het zeldzame groot zeegras. De enige groeiplaats van het groot zeegras in Zeeland ligt in Nationaal Park Oosterschelde. Een expert vertelt er alles over tijdens de excursie. In Colijnsplaat zijn er deze week dagelijks activiteiten rondom de Nehalenniatempel. Ook op culinair gebied valt veel te beleven: zo is er tijdens deze week een streekproductenmark in Yerseke, een wild wier safari op Neeltje Jans en kunnen deelnemers op diverse locaties genieten van Zeeuwse zilte zaligheden of meedoen aan een proeverij van Zeeuwse oesters: voor ieder wat wils!

Het complete programma met meer dan 50 belevingsactiviteiten is te vinden op www.np-oosterschelde.nl. Of download hier de flyer: Oosterscheldeweek

Algemene informatie

zaterdag 2 september 2017 - 06:30 tot zaterdag 9 september 2017 - 17:00
Locatie: 
Nationaal Park Oosterschelde
Nederland
Google Maps image