Zeeland
Insecten
Op
donderdag19apr201819:30

Lezing: 'Solitaire bijen en insectenbiodiversiteit'

Het kan je bijna niet ontgaan zijn, het gaat steeds slechter met de wilde bij. Dit terwijl de bij een zeer nuttig beestje is en van groot belang voor de voortplanting van verschillende bloemen, planten, struiken en bomen. Maar hoe zien onze 358 bijensoorten er nu eigenlijk uit? Wat zijn de bedreigingen voor de bij? En voor welke biodiversiteit zorgen ze nu eigenlijk? 

Albert de Wilde houdt zich al jaren bezig met het bestuderen en fotograferen van de solitaire bij en de biodiversiteit die ze genereren. Aan de hand van unieke opnames, neemt hij u mee naar de wonderlijke schoonheid van het insectenrijk. Deze betoverende beelden zorgen er ongetwijfeld voor dat u in uw eigen omgeving vaker en beter kijkt naar de kleinere insectenwereld om u heen.

Met zijn enthousiaste vertellingen over de bijen en hun unieke eigenschappen zult u versteld staan hoe belangrijk deze kleine beestjes eigenlijk zijn. Door het verhaal van deze avond komt u zeker weten met meer kennis thuis dan dat u aankwam met het besef dat ook in uw directe omgeving juweeltjes van dieren een wonderlijk leven leiden. 

En mocht u na deze avond geïnspireerd zijn om zelf aan de slag te gaan, dan kunt u dit gelijk het weekend van 21 tot 22 april doen tijdens de eerste 'Nationale Bijentelling'*. Alleen samen kunen we er namelijk voor zorgen dat de wilde bij blijft bestaan!

Organisatie: IVN Natuureducatie en Imkervereniging Walcheren 
Locatie: Terra Maris, Duinvlietweg 6, Oostkapelle
Kosten: Geen, maar een vrijwillige donatie voor de Imkervereniging Walcheren wordt zeer gewaardeerd. 

 Aanmelden 

* De nationale bijentelling is een project van Nederland Zoemt
Nederland zoemt is een initatief van LandschappenNL, Naturalis, IVN en Natuur & Milieu, mogelijk gemaakt dankzij een extra bijdrage van de Nationale Postcode Loterij, met als doel het structureel vergroten van voedselaanbod en nestgelegenheid voor wilde bijen in Nederland.

Algemene informatie

donderdag 19 april 2018 - 19:30
Locatie: 
Terra Maris
Duinvlietweg 6
Oostkapelle
Nederland
Extra Informatie: 

Organisatie: IVN Natuureducatie ism Imkervereniging Walcheren
Locatie: Terra Maris, Duinvlietweg 6 Oostkapelle
Datum: 19 april
Aanvang: 19:30
Kosten: gratis, een vrijwillige donatie voor de imkervereniging Walcheren wordt gewaardeerd.

Contactpersoon: 
Google Maps image