Zeeland
(Moes)tuinen
Op
woensdag25nov202015:00

Jong leren eten door voedseleducatie

Een online bijeenkomst over voedseleducatie voor kinderen 

Op woensdagmiddag 25 november organiseert IVN natuureducatie in samenwerking met de gezamenlijke centra voor Natuur- en Milieu Educatie in Zeeland (NME Zeeland), Velt en Jong Leren Eten een inspiratie- en netwerkbijeenkomst over de kracht van voedseleducatie. In deze bijeenkomst blikken we terug op 4 jaar Jong Leren Eten, inspireren we met een aantal Zeeuwse praktijkvoorbeelden van voedseleducatie voor kinderen én bieden we vragers en aanbieders de kans om met elkaar in gesprek te gaan.

Voor wie?

Deze eerste online-editie is bedoeld voor leerkrachten van Zeeuwse basisscholen, voor pedagogisch medewerkers van kinderopvangcentra in Zeeland én voor mensen en organisaties die scholen en kinderopvang iets te bieden hebben op het gebied van moestuinieren of voedseleducatie voor kinderen (denk aan NME Zeeland, moestuincoaches of volkstuinverenigingen).

Wat staat er op het menu? 

15.00 Opening & kennismaking
15.10 Vier jaar Jong Leren Eten: Een terugblik (door Brenda Jasperse)
15.20 In vogelvlucht langs 5 Zeeuwse praktijkvoorbeelden
15.50 Groen intermezzo
16.00 Vragers & aanbieders in gesprek
16.25 Wat nemen we mee naar 2021?

Gratis aanmelden

Meld je aan via www.ivn.nl/jonglereneten25 

Als je je aanmeldt, sturen we jou een aantal dagen voorafgaand
aan de bijeenkomst een link waarmee je deel kan nemen. Je ontvangt dan ook het nieuwe lespakket champignons kweken!

Voedseleducatienetwerk Zeeland

Jong geleerd is oud gedaan. Dat geldt ook voor gezond eten. Wil jij net als wij dat alle Zeeuwse kinderen ontdekken hoe gaaf het is om te leren hoe plantjes groeien door sla uit je eigen moestuinbak te plukken of bessen te snoepen uit een voedselbosje? IVN Natuureducatie, NME Zeeland, Jong Leren Eten en Velt willen graag samen met andere partners bouwen aan een sterk voedseleducatienetwerk voor Zeeuwse kinderen.

Vragen? 

Heb je vragen over de bijeenkomst? Stuur dan een mailtje naar Brenda Jasperse, Jong Leren Eten makelaar Zeeland: b.dehaan@terneuzen.nl

 

Algemene informatie

woensdag 25 november 2020 - 15:00 tot 16:30
Locatie: 
Online
Nederland