Zeeland
Kind & Natuur
Op
zaterdag08okt201610:00

Geslaagde inspiratiedag Scharrelkids

Scharrelen in de natuur met kinderen is leuk en belangrijk. Tijdens de Inspiratiedag Scharrelkids op 8 oktober in bezoekerscentrum Kraaijenberg in Bergen op Zoom maakten IVN-ers van drie afdelingen uit de Zuidwestelijke Delta kennis met het programma Scharrelkids. Met recht een inspirerende dag!

Met 14 IVN-ers van 3 afdelingen gingen we na ontvangst door beheerder Leo den Heijer van de Kraaijenberg van start met een natuurmoment. Dat natuurmoment illustreert hoe verschillend mensen de natuur beleven. Daarna ging Rita de Ligt-van der Zee van IVN Zeeland in op het verschil in natuurbeleving bij volwassenen en kinderen en hoe je daar als IVN-er binnen je activiteiten op in kunt spelen.

Bij de presentatie van het Scharrelkidsprogramma hoorde ook de presentatie van het Scharrelkidsmenu. Dit menu is speciaal ontwikkeld voor de afdelingen om hen te ondersteunen in hun Scharrelkidsactiviteiten.

Zo bevat het Scharrelkidsmenu een groot aantal formats die erg praktisch zijn. Ze zijn te gebruiken bij verschillende Scharrelkidsactiviteiten rondom Modderdag, de Oosterschelde, bijen en de Slootjesdagen. Ook biedt het menu een checklist van aandachtspunten waaraan een 'scharrelige' activiteit moet voldoen. De deelnemers vulden deze lijst zelf verder aan.

Natuurlijk was er ook tijd om naar buiten te gaan om de kennis in de praktijk te brengen. Marianne van der Toorn deelde haar rijke ervaringen met de IVN Scharrelkidsclub en ging daarbij speciaal in op de mogelijkheden voor Scharrelkids activiteiten rond de IVN herfstcampagne. De deelnemers deden enthousiast mee aan de natuurbelevingsopdrachten.

Elke afdeling kreeg een Scharrelkidsrugzak mee naar huis met.alle materialen om zelf aan de slag te gaan.

Algemene informatie

zaterdag 8 oktober 2016 - 10:00
Contactpersoon: