Projectleider

Wil jij je samen met ons inzetten voor een groene duurzame wereld? Ben je daarnaast proactief en houd je van aanpakken? Dan zoekt IVN jou!   


Voor ons kantoor in Utrecht en Nationaal Park de Utrechtse Heuvelrug zoeken wij een 
Projectleider
voor 32-36 uur per week 

IVN Natuureducatie zet zich als landelijke non-profit organisatie in voor een groen, gezond en duurzaam Nederland. Dit doen we door de natuur in de harten van mensen te brengen. We laten jong en oud actief ervaren hoe leuk, leerzaam, gezond én belangrijk natuur is. Onze 150 professionals, 25.000 leden en 170 vrijwilligersafdelingen organiseren natuuractiviteiten, cursussen, projecten en campagnes. Daarbij focussen we op vier kernthema’s: Kind & natuur, Natuur in de buurt, Natuur & recreatie en Natuur & gezondheid. IVN is ervan overtuigd dat kennis van en betrokkenheid bij de natuur, duurzaam handelen stimuleert. IVN: beleef de natuur!

De functie 

Als projectleider in Utrecht en in het Nationaal Park (NP) ben je onder andere verantwoordelijk voor het ontwikkelen en implementeren van het educatieplan van het NP. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het stellen van educatietargets voor het NP. In deze functie ben jij de strategisch verbinder tussen alle stakeholders die zich inzetten voor het behoud, ontwikkeling en groei van het NP. Voor meer informatie over het NP kijk op: https://www.np-utrechtseheuvelrug.nl/nl
Daarnaast ben je als projectleider bezig met verwerven, ontwikkelen en realiseren van provinciale, regionale en/of landelijke projecten, passend binnen de strategische kaders van IVN. Je werkt in flexibele samenstellingen (individueel en/of in wisselende verbanden) aan projecten. Je zult werkzaam zijn in projecten die in principe kunnen vallen binnen alle thema’s van IVN. 
Je standplaats is Utrecht en je maakt onderdeel uit van de regio Noordwest. 

Het Profiel  

 • WO/HBO werk- en denkniveau met minimaal 3-5 jaar relevante werkervaring;
 • Je hebt aantoonbare affiniteit met de thema’s van IVN en het werken met vrijwilligers;
 • Je hebt aantoonbare ervaring met het ontwikkelen van nieuwe verdienmodellen met een mix van publieke- en private financiering;
 • Je hebt aantoonbare ervaring op het gebied van projectmanagement; 
 • Aantoonbare ervaring met projectleiderschap in complexere professionele en bestuurlijke netwerken;
 • Je bent een echte netwerker die in staat is een netwerk op te bouwen en verder uit te breiden;
 • Een relevant netwerk in Utrecht en in het Nationaal Park is een pre; 
 • Je hebt ervaring met het enthousiasmeren en motiveren van professionals;
 • Je bent op de hoogte van recente ontwikkelingen op het gebied van natuureducatie en duurzaamheid;
 • Je bent een planner, behoudt overzicht, stelt prioriteiten en bereikt daarmee de gestelde doelen op succesvolle wijze;
 • Je bent een flexibele teamspeler, kan goed zelfstandig werken en kan snel schakelen. 

Werken bij ons

Bij IVN kom je in een dynamische organisatie waar je samen met bevlogen, ambitieuze collega’s bouwt aan de toekomst van IVN. Samenwerking, ontwikkeling en groei staan daarbij centraal: in teamverband en op persoonlijk niveau. Wij stimuleren jou om jezelf te ontwikkelen, en jij pakt de mogelijkheid te groeien in je werk en in je persoonlijke vaardigheden.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden een uitdagende functie in een organisatie die volop in beweging is. Wij zoeken een ambitieuze collega die meedenkt over vernieuwing en ontwikkeling. Wij bieden een goed primair- en secundair arbeidsvoorwaardenpakket volgens de CAO Sociaal werk, waaronder:

 • Een salaris ingeschaald in schaal 9, het salaris bedraagt minimaal
  € 2.705,- maximaal € 3.988,-bruto (bij 36 uur full time);
 • Het betreft in eerste instantie een aanstelling voor de duur van één jaar, met uitzicht op langer.
 • Vakantietoeslag van 8% en een eindejaarsuitkering van 8,3%;
 • Een ontwikkelbudget om in te zetten voor jouw ontwikkeling;
 • De functie heeft de omvang van 32-36 uur, dit in overleg;
 • De functie wordt uitgevoerd vanuit het kantoor in Utrecht en op het Nationaalpark de Utrechtse Heuvelrug. 

Interesse?

Vul het sollicitatieformulier in en upload je motivatie en cv in PDF, ter attentie van Petra Schut. Je reactie ontvangen we graag uiterlijk 10 maart 2019. De eerste gespreksronde vindt plaats op 18 maart 2019 in Amsterdam en de 2e ronde op 25 maart in Utrecht. Voor vragen kun je contact opnemen met de afdeling P&O, via 020-6228115.

*Privacy

Voor de afhandeling van jouw sollicitatie verwerken wij de volgende gegevens: je cv en je motivatie. De door jou aan IVN verstrekte cv en motivatie wordt door IVN bewaard gedurende een periode van 4 weken na het einde van de sollicitatieprocedure. Heb je de baan gekregen en kom je in dienst bij IVN, dan worden jouw gegevens onderdeel van je personeelsdossier

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.