Utrecht
Kind & Natuur
woensdag07jun2017

Wil je helpen met hutten bouwen?

Buiten is van alles te doen en te beleven voor kinderen. Leuk en nog gezond ook. Deze zomervakantie start op Eilandsteede een zomerprogramma. Elke week een leuke buitenactiviteit van 1,5 uur voor kinderen van 6 tot 12 jaar, zoals hutten bouwen, slootje vissen en nog veel meer. Vind je het leuk om kinderen te begeleiden en heb je een groen hart? Sluit je dan aan. Specifieke ervaring of kennis is niet nodig.

Doe mee met de Groen Doet Goed Groep

Als lid van de Groen Doet Goed Groep begeleid je 3 tot 6 activiteiten van het zomerprogramma met ondersteuning van Ellen Alzer van Utrecht Natuurlijk. In twee avonden voorafgaand aan het zomerprogramma bereiden we de activiteiten voor en oefenen we onder leiding van trainer en coach Kees van Wegen. Wat jij nodig hebt staat centraal. Dat kan voor iedereen verschillend zijn. De kern is samen leren door te doen en het leuk hebben met elkaar.

Wat houdt meedoen in?

  • Deelname aan de twee voorbereidende bijeenkomsten:
    - Dinsdag 27 juni 19.30 – 200 uur. Kennismaken met elkaar, kinderen      en de natuur.
    - Dinsdag 4 juli 19.30 – 21.00 uur. Aan de slag, de eerste activiteiten          oefenen.
  • Uitvoer van 3 – 6 activiteiten van het zomerprogramma in de periode 7 juli t/m 20 augustus. Als groep kiezen we de data en tijden voor de wekelijkse activiteiten. Elke deelnemer draait als vrijwilliger met ten minste 3 activiteiten uit het zomerprogramma mee.
  • Na de training kan je met je mededeelnemers een jeugdbegeleidersteam vormen.

Locatie

Eilandsteede, Vreugdenhillaan 31, 3526 ZB te Utrecht.

Aanmelden

Wil je meedoen? Meld je dan voor 22 juni aan bij Ellen Alzer via ellen.alzer@utrechtnatuurlijk.nl. Er is ruimte voor 6-15 mensen.

Over de initiatiefnemers

De Groen Doet Goed Groep is een initiatief van Utrecht Natuurlijk en IVN. Met natuuractiviteiten in de buurt brengen we de natuur dichtbij. Voor jong en oud.