Utrecht
Natuur in de Buurt
woensdag13feb2019

Voucherregeling Beleef en Bewonder! geopend

Bewoners en vrijwilligersinitiatieven in de provincie Utrecht kunnen weer een voucher aanvragen voor de realisatie van een groen project. Er zijn vouchers beschikbaar ter waarde van € 500,- of € 1.000,-. Met deze voucher kunnen bewoners een bijdrage leveren aan de vergroening van hun dorp of wijk.

Het bedrag van de voucher moet worden besteed aan een fysiek project in de provincie Utrecht dat groen in de brede zin van het woord realiseert. Op de Groen aan de Buurt website kunnen geïnteresseerden meer informatie over de regeling vinden, waaronder een reglement en binnenkort ook een aanvraagformulier. 

Beleef en bewonder

De provincie vindt het belangrijk dat burgers meer betrokken raken bij hun eigen groene woonomgeving en dat het natuurbeleid weer midden in de samenleving komt te staan. Om kleine lokale groene initiatieven te stimuleren, wordt deze voucherregeling uitgevoerd. Op deze manier kunnen zoveel mogelijk groene buurtinitiatieven tot uitvoering worden gebracht. 

Groen aan de Buurt

De uitvoering van de voucherregeling is in handen van Groen aan de Buurt. Binnen dit programma worden vrijwilligers en gemeenten ondersteund bij de uitvoering van groene buurtprojecten. Groen aan de Buurt is een samenwerking tussen IVN Utrecht, Landschap Erfgoed Utrecht en de Natuur en Milieufederatie Utrecht en wordt gefinancierd door de provincie Utrecht. Via de website www.groenaandebuurt.nl kunnen tot 29 april 2019 vouchers worden aangevraagd!