Utrecht
Bomen & Struiken
donderdag12dec2019

Tiny Toonladder in Nieuwegein geplant

50 leerlingen van basisschool Toonladder Galecop plantten op 10 december het eerste Tiny Forest in Nieuwegein. Wethouder Marieke Schouten gaf het startsein met het planten van de eerste boom. Ook onthulde zij samen met basisschooldirecteur Leendert Jan Meijwaard en initiatiefnemer Fons van Kuik het informatiebord. Het was een zonnig feestje!

Bekijk hieronder een impressie van de plantdag

Accepteer cookies

Initiatief van IVN Nieuwegein-IJsselstein

De initiatiefnemer van het Tiny Forest in Nieuwegein is IVN Nieuwegein-IJsselstein. Fons van Kuik van IVN Nieuwegein-IJsselstein vertelt: “met een Tiny Forest brengen we natuur, duurzaamheid en educatie op een originele manier bij elkaar. Daarnaast is het een mooie samenwerking van buurtbewoners en scholen. Er zit alles in, bos, lucht, natuureducatie, blijheid, een prachtig verhaal!” Basisschool Toonladder Galecop adopteert het minibos en gaat het Tiny Forest als buitenlokaal gebruiken.

Elke leerling een eigen boom

Elke leerling mocht om zijn of haar eerst geplante boom een boomlabel hangen. Dat is een boomstamschijfje waarop ze hun naam en de naam van hun boom schreven. Zo kunnen ze altijd hun eigen boom terugvinden. Ook buurtbewoners konden een eigen boom krijgen, de kinderen hangen dan voor hen een boomlabel om de boom. 

Tiny Forest: minibos ter grootte van een tennisbaan

Het Tiny Forest is geplant op het grasveld aan de Galecopperzoom, naast Basisschool Toonladder. Het is niet alleen een prettige plek voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren, maar ook voor mensen. Kinderen doen straks activiteiten in het buitenlokaal en worden opgeleid tot Tiny Forest Ranger. Buurtbewoners ontmoeten elkaar op een prettige en gezonde plek. Het bos zorgt bovendien voor verkoeling op warme dagen, meer biodiversiteit en waterberging bij zware regenval.

 

Tiny Forest Nieuwegein

Iedere buurt zijn eigen bos

Door verstedelijking, digitalisering en ons drukke bestaan is de kloof tussen mens en natuur groter dan ooit. IVN werkt aan een wereld waarin contact tussen mens en natuur vanzelfsprekend is. Een Tiny Forest is bij uitstek geschikt om mens en natuur te verbinden. IVN wil dat elke buurt zijn eigen minibos krijgt, zo komt de natuur in steden steeds dichterbij.