Utrecht
Natuur in de Buurt
donderdag11jul2019

Tiny Forest in De Ronde Venen officieel van start

Wethouder Kiki Hagen (Groen) en regiodirecteur Petra Schut hebben donderdag 11 juli de samenwerkingsovereenkomst ondertekend voor de aanleg van drie Tiny Forests in gemeente De Ronde Venen. Een Tiny Forest is een minibos ter grootte van een tennisbaan waar zoveel mogelijk verschillende soorten bomen en planten staan. Het vormt een klaslokaal voor leerlingen, waar zij kunnen leren over de verschillende bomen en planten in de buitenlucht. Kent u een goede plek voor deze minibossen en wilt u een dagje meehelpen bij de realisatie? Meld u aan!

,,Een Tiny Forest is een klein dichtbegroeid, inheems bos. Het is niet alleen voor inwoners een mooie plek om van te genieten. Het is ook een prettige plek voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren. Kinderen komen er in contact met de natuur en leren over wat er allemaal leeft en bloeit in het groen. Een minibos is een koele plaats tijdens warme dagen en een plaats waar water wordt opgevangen tijdens zware regenval. Het zijn dus kleine pareltjes in onze gemeente’’, zegt wethouder Hagen.

Tiny Forest De Ronde VenenInitiatiefnemers gezocht

De drie Tiny Forests worden de komende twee jaar in de gemeente aangelegd. De gemeente doet dit niet alleen. Hier is het enthousiasme en initiatief uit de buurt voor nodig. Het bos wordt immers van en voor de buurt en de naburige school. Inwoners die aan de slag willen om samen met een team een Tiny Forest te realiseren in de buurt, kunnen zich aanmelden door een mail te sturen naar m.pikkemaat@derondevenen.nl.

Accepteer cookies

Honderd Tiny Forests in Nederland

Begin vorig jaar ontving IVN Natuureducatie 1,85 miljoen euro van de Nationale Postcode Loterij voor de aanleg van honderd Tiny Forests in Nederland. IVN wil deze samen met partnergemeenten realiseren. In mei maakte IVN bekend dat De Ronde Venen één van de 15 partnergemeenten is. In totaal hadden zich 37 gemeenten aangemeld.