Utrecht
Bomen & Struiken
woensdag27nov2019

Tiny Forest de WILderNIS geplant door 90 kinderen

Zo'n 90 kinderen van Kids College, BSO Touwladder en BSO Kids & Co en een groep vrijwilligers hielpen maandag 25 november bij de aanplant van een Tiny Forest op het grasveld ter hoogte van Marktschipper 35. Ook wethouder Kiki Hagen ging er aan de slag. Zij plantte een aantal bomen en onthulde de naam van het minibos: de WILderNIS.

Het minibos dat zal uitgroeien tot een dichtbegroeid, inheems bos ter grootte van een tennisbaan heeft ook een open plek dat dienst zal doen als buitenlokaal en waar kinderen straks gaan leren over de natuur. Het bos zorgt bovendien voor verkoeling op warme dagen, meer biodiversiteit en waterberging bij zware regenval.

De gemeente De Ronde Venen wil meer groen in de wijken, dicht bij de mensen. De Ronde Venen is eerder dit jaar door het IVN geselecteerd als één van de Tiny Forest partnergemeenten van 2019. Gezamenlijk met IVN Natuureducatie, scholen en buurtbewoners worden volgend jaar nog twee Tiny Forests aangelegd. Door verstedelijking, digitalisering en ons drukke bestaan is de kloof tussen mens en natuur groter dan ooit. Een Tiny Forest is bij uitstek geschikt om mens en natuur te verbinden.