Utrecht
IVN
dinsdag08nov2016

Stem op jouw favoriete 50 dingenfilm!

Wie heeft de leukste, mooiste of spannendste  film gemaakt over wat je allemaal in de natuur kunt doen? Vijf groepen basisschoolkinderen uit de provincie Utrecht dingen mee naar de publieksprijs voor de beste 50 dingenfilm.  Stemmen kan tot 22 november door een van de vijf films op youtube te ‘liken’.

Ongeveer 180 kinderen zijn de afgelopen maanden op zoek gegaan naar de 50 dingen die zij het leukste vinden om bij hen in de buurt in de natuur te doen. Hier hebben ze filmpjes van gemaakt voor de filmwedstrijd van Groen doet Goed, een programma dat kinderen tussen 4 en 12 jaar stimuleert om de natuur binnen en buiten de stad vaker te beleven. Alle filmpjes zijn weer anders, van een lipdub tot een reclamefilmpje. De filmpjes zijn te vinden op het youtubekanaal van Groen doet goed.

Ambassadeurs
De vijf groepen die meedoen zijn ambassadeur van het Groen doet goed-project  ’50 dingen die je voor je twaalfde gedaan moet hebben’. Het gaat om basisschool Het Schateiland uit Utrecht , BSO De Toverfluit uit Nieuwegein, BSO Partou uit Houten, de kinderen van de Brede Scholen uit Woerden en BSO Heldenhonk uit Zeist.

Prijsuitreiking
Op 23 november worden de juryprijs en de publieksprijs uitgereikt op het 50 dingenevenement in het Provinciehuis in Utrecht. Daar overhandigen de kinderen ook hun nieuwe 50 dingenlijst aan gedeputeerde Bart Krol.