Utrecht
Gezondheid
woensdag31okt2018

Programma kick-off Jong Leren Eten

Kick-off Jong Leren Eten – 27 november 2018

We willen allemaal een verschil maken. Maar hoe? Kom naar de Kick-off van Jong Leren Eten Utrecht om netwerkpartners te ontmoeten, kennis te delen en te discussiëren over hoe we, dag in dag uit, kinderen (0-18 jaar) kunnen leren gezonde en duurzame keuzes op het gebied van voeding te maken. En om samen te verkennen hoe dat nog leuker, makkelijker en effectiever kan! Hoe we elkaar kunnen versterken door aandacht te hebben voor zowel gezondheid als natuur & milieu op het gebied van voedseleducatie.

Programma
12.00 uur Lunch
Tot 13.00 u wordt een overheerlijke lunch verzorgd door de studenten van het Leerhotel Het Klooster
13.00 uur Netwerksessie Jong Leren Eten
Opening, introductie Jong Leren Eten & interactieve sessie door dagvoorzitter Marcel Brosens
13.30 uur Keynote spreker – Hugo Kennis -
Hugo Kennis is o.a. bekend als acteur uit ‘Spangas de musical’ en als presentator én kok van verschillende programma’s op 24Kitchen en RTL. Zijn passie voor koken wil Hugo graag overdragen op kinderen. Want, zo vraagt hij zich af, waarom koken er eigenlijk zo weinig kinderen in Nederland? Met zijn programma Smaakpupillen op 24Kitchen wil hij hier verandering in brengen. Lees meer over Hugo Kennis op de website van 24Kitchen of klik hier om een aflevering van Smaakpupillen te bekijken.
14.15 uur Pitches – bij welke werksessie schuif jij straks aan? Nog even een opfrisser van de pitches waar je je bij kunt aansluiten.
14.30 uur Pauze
15.00 uur Werksessies – ga aan de slag met de pitch waar jij je voor ingeschreven hebt. Zie hieronder het overzicht van de pitches.

16.00 uur Stap in de toekomst Dagvoorzitter Marcel haalt op wat de ‘impact’ is van de werksessies
16.15 uur Subsidieregeling JLE
16.30 uur Borrel + netwerken

Voor wie
Alle betrokkenen bij voedseleducatie in Utrecht; gezondheidsprofessionals, JOGG-regisseurs, natuur-en-milieu professionals, vertegenwoordigers uit maatschappelijke organisaties, docenten, medewerkers/managers van kinderdagverblijven, schooldirecteuren, educatieboeren, aanbieders van voedseleducatie, ondernemers, beleidsmedewerkers en kennis-specialisten rondom voedsel en educatie.

Wanneer en waar
De locatie is Leerhotel het Klooster te Amersfoort; Leerhotel Het Klooster wordt sinds 2007 gerund door studenten van de Hotelschool van MBO Amersfoort, onder begeleiding van vakkundige instructeurs. Deze unieke samenwerking komt voort uit een gezamenlijke missie van zowel MBO Amersfoort als Leerhotel Het Klooster. Jonge studenten opleiden tot vakmensen! We ontvangen je bij het Leerhotel vanaf 12.00 uur en sluiten na de borrel af rond 17.30 uur.

Leerhotel het Klooster
Daam Fockemalaan 10

3818 KG Amersfoort

Kom langs en denk mee hoe de Utrechtse generatie gezond en duurzaam kan opgroeien!

Deelname is kosteloos.

Ja! Ik meld mij graag aan!
 

Overzicht Pitches – Werksessies – 15:00 – 16:00u

1. Ieder kind naar de boer! Boerderij in de kijker heeft de ambitie het voedselproductieproces zichtbaar te maken middels een educatief belevingsprogramma met zowel lessen op school als op de boerderij. Hoe zorgen we ervoor wat er professionele boerderijeducatie provincie breed beschikbaar is in Utrecht? O.l.v. Boerderij in de Kijker
2. Groenten telen tijdens schooltijd. Op welke manieren kunnen we scholen ontzorgen zodat ze moestuinieren, in welke vorm dan ook, opnemen in hun schoolprogramma? O.l.v. ODRU & de Moestuinjuf
3. Voedingseducatie op scholen; hoe zorg je ervoor dat het binnen het curriculum past? Er is veel behoefte aan voedingseducatie binnen onderwijstijd, echter de docenten ervaren werkdruk en hebben te weinig tijd om dit in hun programma te passen. Hoe kunnen we met dit knelpunt omgaan? O.l.v. Voedwijs
4. Peuters aan de groente! Hoe kun je aan de slag met moestuinieren voor de allerkleinsten? Hoe vorm je een duurzame coalitie om gezamenlijk aan de slag te gaan en te blijven met moestuinieren? O.l.v. Buurtlab
5. Duurzame scholen. Hoe draagt een duurzame school bij aan gezond leven en gezond eten van jongeren? En Hoe draagt gezond eten bij aan verduurzaming van de school en het onderwijs? O.l.v. Hak van Nispen van Eco-Schools
6. Alle kinderen evenveel recht op informatie over gezonde en duurzame voeding. Hoe bereiken we als gezondheidsprofessional, beleidsmaker en boekenmaker kinderen uit lager opgeleide milieus met informatie over gezonde en duurzame voeding? Welke rol kan Ons mooie voedselboek hierbij spelen? Zijn scholen het aangewezen communicatiekanaal, of zijn er ook andere routes te bewandelen? O.l.v. Jenny Lindhout en Lisette de Jong van Ons mooie voedselboek.
7. Gezonde school/GGD RU