Utrecht
Natuur in de Buurt
woensdag30aug2017

Onthulling muurschildering Tiny Forest Cremertuin

Dinsdagochtend 29 augustus werd de muurschildering bij het Tiny Forest in de Cremertuin onthuld. Hierbij was groep 6 van basisschool Catharijnepoort locatie Schimmelplein aanwezig, die betrokken was bij het muurschilderingproject en tevens de aanplant van het Tiny Forest. De muurschildering is het resultaat van een samenwerking tussen de basisschoolgroep en een aantal kunstenaars.

Insecten zoeken in het minibos

Afgelopen april heeft de groep kinderen 600 jonge bomen geplant in de Cremertuin, die de basis vormen van een Tiny Forest. Daarbij bevindt zich in een grote binnencirkel een buitenleslokaal voor de school. De kinderen hebben later in het minibos naar insecten gezocht, die ze onder begeleiding van een kunstenares kleurrijk hebben nagetekend. Vervolgens zijn al deze creaties door kunstenaars verwerkt in een grote muurschildering op het gebouw achter het Tiny Forest. De kinderen vonden het fantastisch om de getekende insecten nu vastgelegd te zien op de muurschildering en hiertussen te zoeken naar hun eigen beestje.

Het bos wordt al groot

Sinds de aanplant heeft het Tiny Forest in vijf maanden tijd al een enorme groeispurt gemaakt; er werd bij sommige bomen wel twee meter lengtegroei vastgesteld. Het minibos slaat dus erg goed aan en begint steeds meer op een echte inheemse wildernis te lijken. Inmiddels is er al op vijf locaties in Nederland een Tiny Forest aangeplant, een aantal dat naar verwachting de komende jaren enorm zal toenemen.

Lees meer over Tiny Forest en doe mee!