Utrecht
Kind & Natuur
woensdag25nov2020

Met Hartje Winter naar buiten!

In de winter naar buiten? Jazeker! Ook in de winter valt er namelijk genoeg te ontdekken en zijn er verrassende dingen te doen in de natuur. Om buitenspelen in de winter te stimuleren biedt IVN Natuureducatie met Hartje Winter een reeks sprankelende winterse buitenactiviteiten. Ontwikkeld voor verschillende leeftijdsgroepen, speciaal voor de kinderopvang.

De landelijke campagne Hartje Winter is in de maand januari. Juist in de koudste periode van het jaar, als veel kinderen binnen blijven, van
4 t/m 29 januari 2021. In Hartje Winter komen buitenspelen en natuureducatie samen. IVN ontwikkelde Hartje Winter samen met Kinderopvang Humankind en we hopen deze winter op een sneeuwbaleffect! Dus doe mee en meld jouw locatie gratis aan.  

Waarom in de winter naar buiten?

Wetenschappelijk onderzoek onderstreept de waarde van buitenspelen voor de motoriek, concentratie en gezondheid van kinderen. En buiten bewegen en ontdekken is superleuk! Ook in de koudste periode van het jaar. Frisse buitenlucht en daglicht bevorderen de aanmaak van Vitamine D en dit heeft een positief effect op de spieren en het immuunsysteem.

Met het landelijke buitenspeelprogramma Hartje Winter, boordevol activiteiten en spelvormen hoopt IVN kinderopvanglocaties  inspiratie én een zetje in de rug te geven ook in de Winter naar buiten te blijven gaan. Meedoen is leuk en  gratis!

Hoe doe ik mee?

Als kinderdagverblijf, BSO, gastouder, of speellocatie: iedereen die het spelen van kinderen in de natuur belangrijk vindt, kan zich aansluiten bij Hartje Winter en de winterse buitenactiviteiten gratis aanvragen. Je kan jouw locatie tot 23 december 2020 aanmelden via onderstaande aanmeldbutton.

IVN plaatst alle deelnemende locaties op een kaart. Hiermee laten we de landelijke impact van de campagne zien. Na aanmelding ontvang je, uiterlijk 29 december een link naar de  Hartje Winter buitenactiviteiten en andere materialen.

Meld je aan