Utrecht
Kind & Natuur
donderdag24nov2016

BSO De Toverfluit uit Nieuwegein wint filmwedstrijd 50 dingenlijst

Welke kinderambassadeurs hebben de prijs gewonnen voor de leukste, mooiste of spannendste film over hun belevenissen in de natuur? Op 23 november werden de prijswinnaars van de ‘50 dingen filmwedstrijd’ van Groen doet goed bekend gemaakt. BSO De Toverfluit uit Nieuwegein won de juryprijs en basisschool Het Schateiland uit Utrecht kreeg de publieksprijs.

De prijzen werden uitgereikt  tijdens de 50 dingen film première in het Utrechtse provinciehuis. Dit was de afsluiting van de Groen doet goed-filmwedstrijd ’50 dingen die je voor je 12e gedaan moet hebben’.  Aan het project deden vijf groepen ambassadeurs mee, kinderen van basisscholen en BSO’s uit de provincie Utrecht. Bij het evenement waren zo’n 60 kinderen aanwezig.

Gedeputeerde Bart Krol reikte de juryprijs uit: ‘Juist de Battle tussen het blote voetenpad en het hutten bouwen als leukste activiteit om buiten te doen, maakte het filmpje spannend en heel leuk om naar te kijken. Jullie laten zien hoeveel plezier je kunt hebben in de natuur.’ De prijswinnaars waren trots op hun prijs.

Filmwedstrijd

Ongeveer 180 kinderen uit de provincie Utrecht zijn de afgelopen maanden op zoek gegaan naar de 50 dingen die zij het leukste vinden om in de natuur bij hen in de buurt te doen. Hier hebben ze filmpjes van gemaakt voor de filmwedstrijd van Groen doet goed. Tot 22 november kon via youtube worden gestemd op de filmpjes van de vijf deelnemende scholen en BSO’s.

50 dingenlijst

Naast de filmpjes hebben de kinderen een nieuwe 50 dingenlijst gemaakt, met activiteiten die je voor je 12e in de natuur gedaan moet hebben. Zij presenteerden en overhandigen deze tijdens het evenement aan gedeputeerde Bart Krol.

Groen doet goed Utrecht

Groen doet goed is een samenwerkingsverband tussen IVN, Provincie Utrecht, Utrecht Natuurlijk en de gemeenten Amersfoort, Houten, Nieuwegein, Woerden en Zeist. Met de activiteiten van Groen doet goed worden kinderen tussen 4 en 12 jaar gestimuleerd om de natuur binnen en buiten de stad vaker te beleven. Want spelen in de natuur is leuk, gezond en goed voor de ontwikkeling van kinderen. Meer informatie is te vinden op www.groendoetgoedutrecht.com.

De deelnemende filmpjes zijn te vinden op het Youtubekanaal van Groen doet goed