Het Bewaarde Land Baarn

Het Bewaarde Land is een natuurbelevingsproject dat kinderen weer meer in contact wil brengen met de natuur.

Het programma van IVN richt zich op kinderen van groep 5 en 6 van het basisonderwijs. Gedurende drie weken brengen ze elke week een volle dag door midden in de natuur. Ze proeven, ruiken, luisteren, kijken, voelen en bewegen in een wereld die voor veel kinderen nog weinig bekend is.

Wachters en Vrouw Fleur

De begeleiders van de kinderen worden in Het Bewaarde Land ‘wachters’ genoemd. Er is een wachter van Lucht, Aarde, Water en Vuur. Wachters zijn speciaal voor deze taak opgeleide vrijwilligers. Ze begeleiden kleine groepjes van maximaal acht kinderen. Vanuit hun eigen liefde voor de natuur stimuleren de wachters dat kinderen open staan voor wat ze in de natuur kunnen waarnemen en ervaren. Daarnaast is er Vrouw Fleur, zij is onze gastvrouw. Ze vertelt over geneeskrachtige en eetbare planten en maakt heerlijke kruidensoep van kruiden die de kinderen zelf plukken.

Baarn

Het Bewaarde Land bestaat al sinds 1991. Er zijn meerdere locaties van Het Bewaarde Land in Nederland, waarvan één in de provincie Utrecht: in Baarn bij Scouting Buitenzorg.

Klik hier voor meer informatie.