Utrecht
Schone Rivieren
Op
zaterdag19sep202009:00

World Cleanup Day - Help mee aan de Lekoevers

Op zaterdag 19 september is het World Cleanup Day. Wereldwijd steken mensen samen de handen uit de mouwen om hun omgeving een flinke opschoonbeurt te geven. In het kader van Schone Rivieren is er deze dag een aantal verschillende opruimacties langs de Lek in Utrecht. Komen jullie ook een handje meehelpen?

Vijf acties langs de Lek

Dankzij de inzet van gemeenten en vrijwilligersgroepen en andere organisaties wordt er op World Cleanup Day 2020 op maar liefst vijf plekken langs de Lek afval opgeruimd. Kijk hieronder voor een opruimactie bij jou in de buurt en meld je aan. 

Waar? Vanaf hoe laat? Aanmelden via*:
IJsselstein 09:45 uur klik hier
Lexmond 12:00 uur website World Cleanup Day
Lopik 09:30 uur mail organisator
Vianen 09:00 uur website World Cleanup Day
Wijk bij Duurstede 09:30 uur wijkschoongewoon@gmail.com

* I.v.m. coronapreventie is vooraf aanmelden bij de organisator verplicht.

Veilig samen opruimen

Tijdens alle opruimacties zullen de nodige maatregelen getroffen in het kader van het coronavirus. Daarbij worden de veiligheidsrichtlijnen van Schone Rivieren aangehouden. Met vragen of opmerkingen hierover kun je altijd terecht bij de organisator. Samen zorgen we dat we op een veilige manier toch ons goede werk langs de oevers kunnen doen!

Over Schone Rivieren

De opruimacties langs de Lek zijn onderdeel van het landelijke programma Schone Rivieren. Plastic afval dat hier in de Nederlandse rivieren belandt, stroomt naar de Noordzee. IVN Natuureducatie, Plastic Soup Foundation en Stichting De Noordzee bundelen de krachten en brengen hierin verandering met Schone Rivieren. De aanpak richt zich op vier O’s: Opruimen, Onderzoeken, Ontdekken en Ontdekken en Oplossen. Het doel? Plasticvrije rivieren in 2030. Wil je meer weten over Schone Rivieren, kijk dan op www.schonerivieren.org.

Met dank aan

De opruimacties langs de Lek tijdens World Cleanup Day worden mogelijk gemaakt door: Enjoycleaningup, Duurzaam Lopikerwaard, Gemeente IJsselstein, Lekjutters Vijfheerenlanden en de werkgroep Opgeruimd Wijk van IVN Wijk bij Duurstede (VNMW).

Algemene informatie

zaterdag 19 september 2020 - 09:00
Locatie: 
diverse locaties
Nederland
Contactpersoon: