Utrecht
Voor IVN leden
Vanaf
woensdag11nov202019:30

Workshop Haal meer uit de IVN Route app

In deze tijd gedomineerd door COVID-19 biedt de IVN Route app een mooie gelegenheid om mensen veilig de natuur te laten ervaren met IVN. Richard Tukker (werkgroep Audiotours maken / IVN Vecht& Plassengebied) en Sophia van Dam (communicatie IVN Utrecht) verzorgen een workshop bestaande uit twee sessies waarin je inspiratie krijgt voor het ontwikkelen en promoten van IVN routes. Tussen de sessies kun je aan de slag met toepassing op je eigen route(idee). We gaan er in de sessies vanuit je basiskennis hebt over het maken van een route met de IVN Route app of deze vooraf d.m.v. zelfstudie wilt opdoen.

Nog niet bekend met de route app? De handleiding in de mediabibliotheek van de groep ‘Help voor IVN routes’ op OnsIVN helpt je op weg. In deze groep kun je vragen stellen en helpen de beheerders van de routes elkaar.  Check ook even of je afdeling al ‘lid’ is van de IVN route app. Meer info en aanmelden >>

Sessie 1: woensdag 11 november 2020 / 19.30-21.30 via Zoom

  • Soorten ontwikkelprojecten. Toelichting op 3 inspirerende manieren om tot een nieuwe route voor de IVN Route app te komen: ‘een complete tour in 1 dag’, ‘een bestaande natuurroute op papier omzetten naar de app’ en ‘samen met partners een totaal nieuwe route ontwikkelen’
  • Tips voor promotie van je route
  • Multimediale natuurvoorlichting maken. Aanwijzingen en tips voor het maken van schermtekst, foto’s en andere beeldmateriaal, het inzetten van een commentaarstem en het gebruik van een scriptformat. Verder wordt kort ingegaan op de ‘in 7 stappen een IVN route maken’ uit de standaard handleiding van de IVN Route app. Verrassing, wij voegen daar 1 extra stap aan toe!

Sessie 2: woensdag 25 november 2020  / 19.30-21.30 via Zoom

  • Terugkoppeling van acties, plannen en gestarte routeontwikkelprojecten en PR-plannen van de deelnemers.
  • Elkaar helpen met tips en feedback
  • Praktische hulp en antwoord op vragen

Praktische informatie

  • Deelname is gratis
  • Aanmelden kan tot 1 november.
  • We zullen gebruik maken van de videobellen applicatie Zoom.

Voorbereiding voor de eerste bijeenkomst:
 

Bekijk in de IVN Route app de audiotour Ridderhofstad Gunterstein. En maak daarbij notities van dingen die je zelf anders zou doen of juist gaat overnemen. Wees gerust kritisch!

AANMELDING IS GESLOTEN

Algemene informatie

woensdag 11 november 2020 - 19:30 tot 21:30
woensdag 25 november 2020 - 19:30 tot 21:30
Contactpersoon: