Utrecht
Natuur
Op
dinsdag31jan201719:30

VOL - Oostbroeklezing Oostelijke Vechtplassen Utrecht

Natura 2000 Oostelijke Vechtplassen Utrecht

Meren, plassen, bos, open landschappen en zeldzaam trilveen kenmerken één van Europa's meest opmerkelijke natuurgebieden. Aan de hand van een korte film over de ontwikkeling, vervening en verlanding van het landschap vertellen ecoloog Jan Dirk Kievit, projectleider Oostelijke Vechtplassen Utrecht Linda Groot en filmmaker en natuurfotograaf Maarten Koch over dit uitzonderlijke gebied. 

Lezingenreek voor vrijwilligers

Op dinsdagavond 31 januari bent u weer van harte welkom op Landgoed Oostbroek. We starten dan met de nieuwe lezingenreeks speciaal voor vrijwilligers van IVN, Staatsbosbeheer, Landschap Erfgoed Utrecht (LEU), Natuur Milieufederatie Utrecht (NMU), Utrechts Landschap en Groei & Bloei Utrecht. 

Film én lezing

Het programma start met een introductie op de film en de een toelichting over de Oostelijke Vechtplassen Utrecht als onderdeel van de Natura 2000-gebieden. Aan de hand van een prachtige korte film bespreken Linda Groot en Jan Dirk Kievit waarom het van groot belang is de natuur in dit gebied te behouden en herstellen.  Na de pauze neemt Maarten Koch ons aan de hand van beelden mee naar het gebied. Hij vertelt over bijzondere natuurontmoetingen in het gebied en geeft handige tips voor natuurfotografie met een smartphone. Natuurlijk is er uitgebreid ruimte om vragen te stellen en in gesprek te gaan met de sprekers. 

Datum, tijd en locatie

  • Dinsdag 31 januari van 19.30 - 21.30 uur
  • Landgoed Oostbroek, Bunnikseweg 39, 3732 HV De Bilt

Aanmelden niet meer mogelijk

Helaas kunt u zich niet meer aanmelden, het maximun aantal deelnemers is bereikt.

Algemene informatie

dinsdag 31 januari 2017 - 19:30 tot 21:30
Locatie: 
Landgoed Oostbroek
Bunnikseweg 39
3732 HV De Bilt Utrecht
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image