Utrecht
Bomen & Struiken
Op
donderdag17jan201919:30

VOL: Oostbroeklezing en excursie: Winterherkenning van bomen en struiken in bos en veld

LET OP: U KUNT ZICH NIET MEER AANMELDEN VOOR DE LEZING, HET MAXIMUM AANTAL DEELNEMERS IS BEREIKT

Wie geïnteresseerd is in bomen en struiken kan 's winters zijn hart ophalen. Niet direct een voor de hand liggende redenering maar wel één die hout snijdt. Juist in deze tijd tonen bomen en struiken kenmerken die in andere jaargetijden niet of zeer moeilijk zijn waar te nemen omdat al het blad veel dingen verhult.

Veel bomen en struiken zijn aan een simpel takje met een paar knoppen eraan al op naam te brengen. Ook kenmerken van de kroon, takken en knoppen zijn onderscheidend. Je moet dan wel weten waar je op moet letten.

René Wassenberg van IVN helpt daarbij. Aan de hand van een presentatie en levend materiaal laat hij zien waaraan je loof-en naaldbomen kunt herkennen. Interessant én handig voor iedereen die beheerswerkzaamheden uitvoert in de winter.

De lezing vindt plaats op 17 januari van 19:30 tot 21:30.

Aanmelden

Extra: Excursie Winterherkenning van bomen en struiken op 19 januari = VOL

Helaas is de excursie helemaal vol en kunt u niet meer mee.

Wilt u nog meer leren over de natuur en houdt u ervan om in de buitenlucht te genieten van wat de natuur te bieden heeft. Volg dan deze extra excursie. Let op, maximaal 20 deelnemers!

Natuurgidsen van IVN Heuvelrug en Kromme Rijn laten u zien hoe u in de winter loof- en naaldbomen, die u tegenkomt in bos en veld, kunt herkennen. Weet u bijvoorbeeld dat de knoppen al vanaf de herfst aan de takken zitten? Weet u dat elke boom- of struiksoort een eigen herkenbare vorm heeft? Weet u dat er ook eetbare knoppen bestaan? Dit en nog veel meer zult u dan horen. Na deze excursie wordt een winterwandeling nog leuker! De locatie van de excursie wordt op de avond van de lezing (17 januari) bekendgemaakt.

De excursie vindt plaats op 19 januari van 9:30 tot 11:30.

Algemene informatie

donderdag 17 januari 2019 - 19:30
Locatie: 
Landgoed Oostbroek
Bunnikseweg 39
3732 HV De Bilt
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image