Utrecht
Insecten
Op
zaterdag06apr201909:00

Veldtraining wilde bijen herkennen (VOL)

Buiten oefenen met herkennen en tellen van wilde bijen

Het maximum aantal deelnemers is behaald. U kunt zich helaas niet meer aanmelden.
 

In het kader van Nederland Zoemt organiseert IVN in 2019 voor de tweede keer de Nationale bijentelling in april. Herkennen van verschillende soorten wilde bijen in het veld valt nog niet mee. Op deze bijeenkomst gaan we onder leiding van Vincent Kalkman - bijenexpert van EIS kenniscentrum insecten - oefenen. We gebruiken de materialen die vanuit NL Zoemt beschikbaar zijn en focussen op de 20 bijensoorten die je eind april in de tuin kunt tegenkomen.

Voor wie

Vrijwilligers die een bijentelactiviteit organiseren, meedoen met de bijentelling  en/of betrokken zijn bij initiatieven voor meer voedsel en nestgelegenheid voor de wilde bij.

Practische informatie

  • Kosten: Deelname is gratis voor vrijwilligers.
  • Deadline: Aanmelden kan tot 16 maart.
  • Aantal: Er kunnen maximaal 20 mensen meedoen. Bij overschrijving geven we voorrang aan deelnemers die (publieks)activiteiten organiseren rondom de wilde bij.
  • Let op: Bijen vliegen niet bij regen. Om daadwerkelijk bijen te kunnen zien hebben we redelijk weer nodig. Als de weersverwachting dusdanig slecht is dat we vrijwel zeker geen bijen gaan zien kan het zijn dat we de bijeenkomst annuleren.  

Aanmelden

Algemene informatie

zaterdag 6 april 2019 - 09:30 tot 12:00
(Inloop vanaf 09:15)
Locatie: 
Botanische Tuin Utrecht
Budapestlaan 17
3584 CD Utrecht
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image