Utrecht
Kind & Natuur
Op
woensdag22mei201914:30

Training Buitenles voor leerkrachten

Onderwijsdoelen scoor je buiten!

Rennen, klauteren, spelen, ontdekken, vies worden: kinderen zijn gek op buitenspelen. Dat niet alleen buiten spélen, maar ook buiten léren positieve effecten heeft op kinderen wordt steeds duidelijker. Het is leuk en gezond tegelijkertijd. Een uitdagende buitenles stimuleert beweging, draagt bij aan onderwijsdoelen en zorgt ervoor dat kinderen zich beter kunnen concentreren in de klas.

Voor wie is de training?

Deze training is voor leerkrachten die incidenteel buiten les geven en graag meer willen leren over het verzorgen van lessen in de buitenlucht. Tijdens deze training aandacht voor de organisatie, de inhoud en pedagogiek van buiten lesgeven.

Waarom deze training volgen?

Zowel leerkrachten als kinderen willen vaker buiten les. Volgens leerkrachten is de ideale verhouding voor kinderen 75% binnenles en 25% buitenles. In werkelijkheid ligt de verhouding gemiddeld op 99,5% binnen en 0,5% buiten. Een groot verschil tussen theorie en praktijk. Tijdens deze training:

  • krijg je veel praktische lesvoorbeelden voor alle vakken;
  • leer je hoe je buitenlessen organiseert die bijdragen aan onderwijsdoelen voor alle vakken;
  • leer je hoe je de controle houdt over de groep buiten;
  • ga je direct aan de slag met laagdrempelige materialen.

Datum, tijd en locatie

  • Woensdagmiddag 22 mei
  • 14.30 - 17.00 uur
  • Basisschool de Ridderhof, Emile Hullebroeckstraat 66 in Utrecht

Kosten

De training kost €150,- (incl. btw) per persoon. Dit is inclusief koffie/thee/fris en iets lekkers.

Meer informatie en aanmelden

Wil je meedoen met de ‘Training Buitenles’? Meld je direct aan via het aanmeldformulier (kies Utrecht bij 'keuze training')

Meld je aan!

De training gaat door bij minimaal 8 aanmeldingen. Er kunnen maximaal 16 personen meedoen per training. Uiterlijk twee weken van tevoren ontvang je bevestiging van deelname en doorgang van de training.

Heb je nog vragen? Neem contact op met Vivian van Deel.

Training op maat?

Wil je met je hele team de training volgen op locatie of bij jullie op school? Neem contact op met Daan Bleichrodt.

Waarom meer buitenles geven?

Buitenles is niet alleen leuk en leerzaam, maar ook steeds urgenter. De prestaties van leerlingen op onder andere bewegingsonderwijs, natuur en sociale vaardigheden zijn lager dan jaren geleden en er vinden onvoldoende vorderingen plaats. Daarnaast concludeert de Onderwijsraad in de publicatie ‘Meer plezier in bewegen’ dat te veel kinderen veel te weinig bewegen en het beweegaanbod beperkt is. Buitenles stimuleert meer beweging. Dat is goed voor de gezondheid en heeft een positieve impact op het leerplezier en leervermogen van kinderen. Scholen moeten meer aandacht geven aan sporten en bewegen om onderwijsdoelen te halen en hiermee bijdragen aan een goede gezondheid voor kinderen. Buitenlessen bieden dan ook een ideale manier om zowel meer beweging te stimuleren tijdens schooltijd als om onderwijsdoelen voor alle vakken na te streven.

Onderzoeken buitenles

Wil je meer lezen over de voordelen van buitenles en de ervaringen en behoeftes van leerkrachten? Lees dan de onderzoeken buitenles!

Algemene informatie

woensdag 22 mei 2019 - 14:30 tot 17:00
Locatie: 
Basisschool de Ridderhof
Emile Hullebroeckstraat 66
3543 BZ Utrecht
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image