Utrecht
Recreatie
Op
dinsdag14jan202010:00

Symposium 'Natuurlijk Gastvrij in Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug'

Op dinsdag 14 januari 2020 organiseert IVN het symposium 'Natuurlijk Gastvrij in Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug'. Ontdek als ondernemer de meerwaarde die u uw gasten kunt bieden met de juiste kennis en contacten op het gebied van natuur, landschap en erfgoed.

Aanmelden

Waarom dit symposium?

Als (recreatie-)ondernemer of natuurvrijwilliger op de Utrechtse Heuvelrug werkt u hand in hand met een prachtige en boeiende omgeving: een afwisselend landschap van heuvels met bossen die tot onze verbeelding spreken, fascinerende stuifzanden en heidevelden en statige landgoederen. U geeft gasten of bezoekers graag iets extra's mee over wat dit gebied zo bijzonder maakt en hoe ze dat kunnen beleven tijdens hun bezoek. En andersom komen gasten voor zo’n verhaal of beleving graag bij u terug.

Tijdens het symposium verdiepen we ons in de meerwaarde van onze omgeving en hoe die te vatten in ondernemerschap en recreatie. De zaal gaat samen met sprekers, boswachters en collega-ondernemers/vrijwilligers in gesprek over recreatie en natuur. Daarnaast is er keuze uit vier workshops die u handvatten bieden om binnen de organisatie de verbinding met uw omgeving te benutten. Daarna gaan we eropuit om zelf een aantal kwaliteiten van het gebied te ervaren. We sluiten de dag af met een informele borrel.

Wat levert het op?

  • U breidt uw kennis uit over de natuur, het landschap en erfgoed van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug;
  • U legt contact met (collega-)ondernemers, terreinbeheerders en gidsen in Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug in een informele sfeer;
  • U doet inspiratie op over hoe u en uw gasten meer uit het beleven van de omgeving kunnen halen;
  • U krijgt een inkijkje in de IVN-cursus ‘Gastheer/-vrouw van NP Utrechtse Heuvelrug’.

Dagprogramma

Tijd Onderdeel
09:30 - 10.00 Ontvangst met koffie en thee
10.00 - 10.10 Welkom door dagvoorzitter Petra Schut
10.10 - 10.30

De waarde van Nationale Parken en NP Utrechtse
Heuvelrug in het bijzonder

Janine Caalders (directeur-bestuurder NP Utrechtse Heuvelrug)
Ferrant de Haan (Nationale Parken Bureau)

10.30 - 11.00 Gastvrouw van het Nationaal Park: over ondernemen en
het programma Gastheer/-vrouw van het landschap

Stephanie Holwerda (Landgoed Zonheuvel) & Elies Arps (IVN)
11.00 - 11.45 De balans tussen recreatie en natuur
Een interactieve paneldiscussie
11.45 - 12.15 Nieuws van de Heuvelrug
Prachtige beelden en sprekende verhalen over natuur, landschap en erfgoed in het Nationaal Park
12.15 - 13.00 Lunch
13.00 - 14.30  Workshops
Zie omschrijvingen hieronder
14.30 - 15.00 Koffie-/theepauze
15.00 - 17.00 Excursies
Natuur en cultuur rondom Landgoed Zonheuvel
17.00 - 18.00 Netwerkborrel

Workshops


Arrangementen maken
Maak ter plekke een arrangement samen met een collega-ondernemer, een terrein-beherende organisatie of natuurgids bij u in de buurt. Rens Tanis van Regionaal Bureau voor Toerisme Heuvelrug & Vallei is uw matchmaker.

Eetbare natuur
De Heuvelrug heeft een hele rijke flora die zelfs deels eetbaar is. Wilt u weten en proeven wat er allemaal mogelijk is en inspiratie op doen? Loop dan mee met Danielle Berghmans van De Natuurkok tijdens de eetbare wilde kruiden wandeling met aansluitend een heerlijke proeverij.

Natuurfotografie met je smartphone
Uw smartphone en de natuur in, gaat dat überhaupt samen? Volgens Linda van Vlinderlin biedt natuurfotografie een zee van mogelijkheden wat betreft natuurbeleving. Leer van haar met een andere blik naar de omgeving kijken en leg dit vast met uw eigen smartphone. Heel handig direct materiaal voor op de website en social mediakanalen van uw bedrijf.
Let op! Zorg dat uw telefoon goed is opgeladen en voldoende vrij geheugen heeft. Neem eventueel een powerbank mee.

Aanmelden

Aanmelden voor dit unieke symposium kan tot uiterlijk 9 januari via dit formulier. Tot en met donderdag 12 december 2019 geldt er een early bird korting. Komt u met z'n tweeën? Maak dan gebruik van het combiticket. Hieronder de tarieven op een rijtje:

Early bird (t/m 12 december) €49,-
Regulier €59,-
Gastheer/-vrouw van NP Utrechtse Heuvelrug €49,-
Combiticket (geldig voor twee personen) €98,-

Gastheren/-vrouwen van NP Utrechtse Heuvelrug

Met het programma ‘Gastheer van het Landschap’ leidt IVN Natuureducatie ondernemers en hun personeelsleden op tot ambassadeurs van hun natuurlijke en culturele omgeving. Ook zijn gastheren/-vrouwen onderdeel van een netwerk waarbinnen ze kunnen samenwerken om hun gasten een betere beleving van de omgeving te bieden. Naast de cursus tot Gastheer/-vrouw zijn er ook geregeld terugkombijeenkomsten en symposia zoals die hierboven beschreven. Meer over het programma ‘Gastheer van het Landschap’ vindt u hier.

Algemene informatie

dinsdag 14 januari 2020 - 10:00 tot 18:00
Locatie: 
Landgoed Zonheuvel
Amersfoortseweg 98
3941 EP Doorn
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image