Utrecht
Insecten
Op
dinsdag12feb201919:30

Oostbroeklezing: (Wilde) bijen (VOL)

Het maximum aantal deelnemers is behaald, u kunt zich helaas niet meer aanmelden voor de lezing

De bij staat volop in de belangstelling. Steeds meer mensen komen in actie voor de bij. Dat is hard nodig!

Want de Nederlandse wilde bijen zijn in gevaar: de helft van alle 358 (!) soorten is bedreigd. En dat terwijl ze heel belangrijk zijn voor onze voedselvoorziening. Wat vormt eigenlijk de belangrijkste bedreiging voor de wilde bij?  En waarmee is de bij nu echt geholpen? Daarvoor moet we nader kennis maken met deze ijverige insecten.

Monique Quaedackers is voorzitter van de bijenhouders vereniging Utrecht en heeft zich ook in de wilde bij verdiept. Ze gaat in op verschillende soortgroepen en de biologie van de bij. Voedselvoorziening, bestuiving, voortplanting. Het komt allemaal voorbij.

De lezing wordt georganiseerd door IVN. IVN is partner in het landelijke programma Nederland Zoemt. Nederland Zoemt zet zich in voor het verbeteren van de leefomgeving van de wilde bij in Nederland. 

Training bijentelling

Eind april is het tijd voor de jaarlijkse bijentelling. Help mee met tellen van bijensoorten in je eigen tuin! Hoe meer men weet over bijen, hoe beter men de bij kan helpen. In begin april is er een veldtraining bijen tellen. Geïnteresseerd? Geef het aan in het aanmeldformulier en dan nemen wij contact met u op!

Algemene informatie

dinsdag 12 februari 2019 - 19:30 tot 21:30
Locatie: 
Landgoed Oostbroek
Bunnikseweg 39
3732 HV De Bilt
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image