Overijssel
IVN
maandag25mrt2019

Wie wordt onze Tiny Forest partnergemeente in Overijssel?

Gemeenten kunnen zich weer aanmelden bij IVN Natuureducatie voor het realiseren van drie Tiny Forests; inheemse minibossen, zo groot als een tennisbaan. Uit de aanmeldingen worden twaalf partnergemeenten gekozen waar de minibossen geplant gaan worden samen met scholen, buurtbewoners en IVN. Tot 26 april hebben gemeenten de kans om zich aan te melden. Vorig jaar waren er bijna vier keer zoveel aanmeldingen als plekken.

Toen is gemeente Hardenberg geselecteerd als partner. In november 2018 is in de gemeente een eerste Tiny Forest gerealiseerd. Vrijdag 22 maart 2019 werd het tweede Tiny Forest aangeplant. Ook in Zwolle en Deventer werden eerder Tiny Forests gerealiseerd. 

Wat is een Tiny Forest?

Een Tiny Forest is een dichtbegroeid, inheems bos van 200 vierkante meter. Dit bos is niet alleen een prettige plek voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren, maar ook voor mensen. Kinderen leren in het buitenlokaal over de Nederlandse natuur en buurtbewoners ontmoeten elkaar hier. De bossen stimuleren bovendien biodiversiteit en helpen bij het klimaatbestendig maken van gemeenten. 

Doelstellingen

Begin vorig jaar ontving IVN Natuureducatie € 1,85 miljoen van de Nationale Postcode Loterij voor de aanleg van 100 Tiny Forests. In vier jaar tijd wil IVN deze Tiny Forests in Nederland realiseren samen met 24 partnergemeenten. Vorig jaar kwamen er 55 aanmeldingen binnen van gemeenten uit het hele land en ook dit jaar wordt een hoop animo verwacht. Half mei worden er uit alle aanmeldingen twaalf partnergemeenten geselecteerd die drie minibossen gaan aanleggen per gemeente.