Overijssel
IVN
woensdag29aug2018

Symposium Groene en klimaat adaptieve steden en dorpen

Aanhoudende droogte, langdurige hittegolven, plotselinge stortbuien. Deze zomer heeft ons met de neus op de feiten gedrukt: de invloed van het veranderende klimaat is groot. Zijn onze dorpen en steden in Overijssel daar wel klaar voor? Hoe zorg je voor voldoende verkoeling, genoeg water maar ook groen om in te verpozen en dorp en stad leefbaar te houden? Al die vragen komen aan de orde op het Symposium Groene en klimaatadaptieve steden en dorpen op vrijdag 28 september in Deventer. U bent van harte uitgenodigd.

Kennis halen én delen

Steden en dorpen krijgen steeds meer te maken met wateroverlast en hittestress. Aan de ene kant wordt de bebouwde kom steeds verder verdicht, aan de andere kant willen we meer groen en een betere biodiversiteit. Onverenigbare grootheden? Of gaat uw gemeente de uitdaging aan de steden en dorpen groen en klimaat-proof te maken? Daarvoor wil het symposium heel concrete ideeën aandragen. Bestuurders en ambtenaren, groene en blauwe experts, stedenbouwkundigen en raadsleden, iedereen kan die dag kennis halen én delen.

Leren & Inspireren

Op het symposium geven experts uitleg hoe zij het veerkrachtig maken van steden en dorpen aanpakken. Inspirerende verhalen over heel concrete projecten, van heel kleine (tegel eruit, groen erin) tot heel ingrijpende. Schuif daarna gerust aan bij de speeddates of doe inspiratie op bij de stands. Aan het eind van de middag bent u gegarandeerd een heel stuk wijzer, heeft u uw netwerk vergroot, kennis over groen en klimaat gedeeld en heel concrete oplossingen gehoord om direct mee aan de slag te gaan.

Ga naar de website van provincie Overijssel voor het programma en om je aan te melden.