Overijssel
IVN
donderdag12nov2020

Opruim Challenge: #Overijsselplasticvrij!

Plastic flesjes, piepschuim en sigarettenfilters: als je een wandeling langs de IJssel of de Vecht maakt, zie je overal afval liggen. Vorig najaar verzamelden 250 vrijwilligers tijdens twee opruimacties langs de IJssel 78 (!) vuilniszakken met afval op de oevers.

Door de coronamaatregelen konden de opruimacties langs de IJssel en de Vecht dit najaar niet doorgaan. Maar – wel of geen corona – de oevers liggen zijn dit najaar gewoon bezaaid met zwerfafval. Daarom roepen we, Schone Rivieren, provincie Overijssel en partners, alle Overijsselaren op om alleen of met z’n tweeën de komende maand de handen uit de mouwen steken en de oevers van de IJssel en de Vecht schoon te maken. Samen maken we Overijssel #plasticvrij!

Maak een foto van de opbrengst en plaats je foto op social media met de #Overijsselplasticvrij en tag @SchoneRivieren. We verloten een mooie prijs onder de leukste inzendingen!

Gedeputeerde Tijs de Bree doet ook mee aan de Challenge. In deze video vertelt hij waarom.

Schone IJssel

Zo maak je veilig schoon tijdens coronatijd.

Overijssel plasticvrijDe Opruim Challenge #Overijsselplasticvrij wordt mede mogelijk gemaakt door provincie Overijssel.

Over Schone Rivieren

Wereldwijd vormt de plasticsoep een bedreiging voor het milieu en de gezondheid van mens en dier. Dat probleem begint dichterbij dan je denkt. Plastic afval dat hier in de Nederlandse rivieren belandt, stroomt naar de Noordzee. IVN Natuureducatie, Plastic Soup Foundation en Stichting De Noordzee bundelen de krachten en brengen hierin verandering met Schone Rivieren. Het doel? Plasticvrije rivieren in 2030.