Overijssel
IVN
woensdag22jan2020

Genomineerd: 3D serious game over klimaatschoolpleinen

Klimaatschoolpleinen zijn schoolpleinen waar je kunt rennen, klauteren, kliederen, verstoppen en chillen. Er is veel meer natuur dan op een gewoon schoolplein en dat is maar goed ook! Het klimaat verandert namelijk. En wie weet er beter hoe het klimaatschoolplein eruit moet komen te zien dan de kinderen zelf? Met de serious game ‘Ontwerp je klimaatschoolplein’, een initiatief van onder andere Tauw en IVN Natuureducatie, kunnen kinderen daarom hun eigen 3D Klimaat Schoolplein ontwerpen. De game is genomineerd voor De Vernufteling. 

Sylvia Neutel, IVN Natuureducatie: ‘Van waterspeelplaats tot touwbrug en van vlindertuin tot boomhut: in deze game hebben kinderen alle vrijheid om hun ideale schoolplein te ontwerpen. Tegelijkertijd leren ze spelenderwijs wat klimaatvriendelijke keuzes zijn. Voor een boomhut krijgen ze nauwelijks groene punten, maar als ze voor een vlindertuin kiezen stromen de punten binnen.’

Genomineerd voor De Vernuftelingklimaatplein

De serious game ‘Ontwerp je klimaatschoolplein’ is genomineerd voor De Vernufteling, een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan het meest vindingrijke project in de advies- of ingenieurswereld. De prijs: meer zichtbaarheid voor klimaatschoolpleinen én de serious game. 

Breng je stem uit! 

Stemmen kan tot 26 januari 2020.

Ontwerp je klimaatschoolplein

De game sluit aan bij de belevingswereld van kinderen. Met de game maken kinderen op een leuke en interactieve manier hun plannen visueel. Randvoorwaarden die in de werkelijkheid een rol spelen zijn ingebouwd in de game, zonder dat ze de creativiteit van de kinderen beperken. Denk bijvoorbeeld aan de juiste ondergrond onder een speeltoestel. Maar ook klimaatuitdagingen zoals regenwateroverlast, hitte, droogte en biodiversiteit worden meegenomen. Klik hier voor meer informatie. 

Tauw

Deze game is ontwikkeld in samenwerking met Tauw, provincie Overijssel, IVN Natuureducatie, Stichting Springzaad, Natuur en Milieu Overijssel en Waterschap Drents Overijsselse Delta en wordt financieel ondersteund door de Tauw Foundation.