Overijssel
IVN
woensdag17jul2019

Eindeloze Heuvelentocht 2019

Liefhebbers van meerdaagse wandeltochten in de natuur kunnen in augustus hun hart ophalen op de Sallandse Heuvelrug. Eind augustus, wanneer de heide bloeit, kun je drie dagen wandelen en struinen door gebieden waar je normaal niet zo snel zal komen. Dit alles onder begeleiding van een ervaren natuurgids. De boswachter en de schaapherder sluiten zich af en toe bij de groep aan om informatie te geven over de natuur ter plaatse. De Eindeloze Heuvelentocht is gepland van 28 t/m 30 augustus 2019.

Meerdaagse wandeltocht

Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug organiseert in samenwerking met Landschap Overijssel, Vereniging Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer voor de elfde keer een ongelooflijk mooie drie-daagse wandeltocht over de Sallandse Heuvelrug. 

In navolging van het succes van voorgaande jaren, wordt in de zomer van 2019 wederom een Eindeloze Heuvelentocht georganiseerd, in de periode van de Paarse Loper, de beleefweken van de Sallandse Heuvelrug. De paarse Loper is een periode in augustus (17 aug t/m 1 sept) waarin allerlei activiteiten worden georganiseerd rond het thema bloeiende heide. Het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug rolt haar loper uit om bezoekers gastvrij te ontvangen. 

heuvelentocht

Eindeloze vergezichten

Drie dagen wandelen onder begeleiding van een ervaren natuurgids over restanten van de voorlaatste ijstijd. De tocht zal gaan van de Lemelerberg, via de Eelerberg, naar de Hellendoornseberg, en zal eindigen aan de voet van de Holterberg (de 'bergen' in het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug). Onderweg zullen experts die werkzaam zijn in het gebied je meenemen naar de mooiste plekjes en je wijzen op de eindeloze variatie van de flora en fauna van de heuvelrug. Je komt daarmee op plekken waar je normaal gesproken niet zo snel komt. 

Goede conditie

Aan deze Eindeloze Tocht kunnen maximaal 18 mensen deelnemen. Aangezien er flinke wandelingen op het programma staan (circa 20 km per dag, onderweg geregeld stil staan) is een goede conditie noodzakelijk. Alleen dan kun je onderweg volop genieten van de rust, de afwisseling in het landschap, het reliëf, de vele vogels en heidevelden én de verhalen die over het gebied te vertellen zijn. 

Kosten

De kosten voor deze begeleide groepstocht zijn € 165,= per persoon op basis van overnachting in eigen tentjes op eenvoudige kampeerplaatsen. Voor de inwendige mens wordt gezorgd en met de groep zal worden gekookt. Tijdens de dagtochten draag je alleen dagbagage, de tenten en overige materialen worden vervoerd. 

Aanmelden

Aanmelden kan via l.m.de.haan@ivn.nl (Linda de Haan), onder vermelding van uw naam, adres, emailadres, telefoonnummer, en eventueel bijzonderheden (dieetwensen, blessures, allergieën).  
Kijk voor meer informatie op www.np-desallandseheuvelrug.nl.