Overijssel
Kind & Natuur
woensdag14mrt2018

Een bijzondere Boomfeestdag: Tiny Forest Deventer wordt geplant!

De Boomfeestdag in Deventer is dit jaar extra bijzonder: kinderen en buurtbewoners planten een Tiny Forest in Deventer!

Boomfeestdag 14 maart

Aanstaande woensdag is het weer Nationale Boomfeestdag. In Deventer wordt die dag een Tiny Forest aangeplant aan de Duikerstraat in het Gooikerspark. Een Tiny Forest is een klein, biodivers bos, ter grootte van een tennisbaan.

Jan Jette Donker, directeur van Het Groenbedrijf Deventer, geeft om 9:00 uur het startsein voor de aanplant van Tiny Forest Gooikerspark. Hij onthult het informatiebord en plant samen met leerlingen van de Kolmenscateschool de eerste boompjes. Om 10:00 uur volgen leerlingen van basisschool de Wiz@rd en om 11:00 uur van basisschool de Olijfboom met peuters van Sam&Pluk. Tussen 14:00 uur en 15:00 uur kunnen buurtbewoners en andere geïnteresseerden een boompje komen planten.

Elke buurt een Tiny Forest

Met Tiny Forests brengt IVN Natuureducatie de natuur naar de stad. Een Tiny Forest geeft jong en oud de kans om de natuur in hun eigen buurt te beleven. Het Tiny Forest in het Gooikerspark krijgt ook een buitenlokaal: een plek waar leerlingen buitenessen kunnen krijgen en waar buurtbewoners elkaar kunnen ontmoeten.

IVN wil in zo veel mogelijk buurten een Tiny Forest realiseren. Het eerste Tiny Forest werd eind 2015 aangeplant in Zaandam. Uit onderzoek blijkt dat het Tiny Forest een belangrijke bijdrage levert aan de biodiversiteit in het gebied. Deventer wordt de zesde plaats in Nederland met een Tiny Forest.

De Ulebelt is initiatiefnemer van Tiny Forest Gooikerspark. Zij realiseren het bos in samenwerking met IVN Overijssel, IVN Deventer, Deventer Bomenstichting, de gemeente Deventer en Het Groenbedrijf.